Μια πανεύκολη ιδέα για πασχαλινή διακόσμηση σε οποιδήποτε γλυκό!
Μπορείτε να τις βάλετε πάνω σε ένα carrot cake, σε τούρτα, ακόμα και σε μια απλή πιατέλα με φρούτα, σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά.
Μπορείτε να τις κάνετε με 2 τρόπους:
α)Λιώνετε λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρί, τη χρωματίζετε με λίγο πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής(ή λίγο κίτρινο και λίγο κόκκινο χρώμα αν δεν έχετε πορτοκαλί)
Βουτάτε τις φράουλες (κρατώντας από το κοτσανάκι τους) στη σοκολάτα, τις βάζετε σε λαδόχαρτο να στεγνώσουν και κάνετε με ένα πηρουνάκι μικρές γραμμούλες με τη σοκολάτα.
β)Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σοκολάτα μπορείτε να φτιάξετε γλάσο(royal icing)
Xτυπάτε 250 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη με 2 ασπράδια(από μικρά αυγά)
μαζί με 1/4 κ.γ κρεμόριο. Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
Το μίγμα σφίγγει όσο το χτυπάτε. Αν σας βγει πολύ ρευστό, προσθέστε λίγη άχνη.
Αν βγει πολύ σφιχτό,προσθέστε ΕΛΑΧΙΣΤΟ νερό.
Χρωματίστε με τον ίδιο τρόπο και βουτήξτε τις φράουλες μέσα.
Και στις 2 περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο εντυπωσιακό αλλα και πολύ-πολύ νόστιμο!
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!