Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα Κυριακάτικο πρωινό με καφέ και σπιτικά κρουασανάκια! Εμείς το ξέρουμε και σου έχουμε την πιο τέλεια συνταγή!!
[sc:readmore]
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
λίγη ζάχαρη
μερέντα
100γρ. κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε στα 4. Στη συνέχεια κόβουμε κάθε κομμάτι διαγώνια στη μέση, έτσι έχουμε 8 τριγωνάκια.
Με ένα πινελάκι αλείφουμε με το ασπράδι,και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη τα τριγωνάκια μας. Βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά μερέντας στη βάση κάθε τριγώνου.
Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Τυλίγουμε τα φυλλαράκια μας σε σχήμα κρουασάν. Τα βάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε στους 180-200 βαθούς περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!
Τα κρουασάν σοκολάτας είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Πεντανόστιμα και χωρίς να τρέξει σταγόνα από τη γέμιση μας έξω, θα σας ενθουσιάσουν!!
[sc:telos]