Ζούμε σε περίοδο πανδημίας και φαίνεται πως ο Κορονοϊός έχει αναγκάσει πολύ κόσμο να στραφεί στο ζύμωμα.
Οι περισσότεροι προτιμούν να ζυμώνουν καθημερινά το δικό τους σπιτικό ψωμί προκειμένου να αποφύγουν το αγοραστό καρβέλι από το φούρνο της γειτονιάς.
Αποτέλεσμα; H μαγιά-απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή ψωμιού- έχει γίνει ανάρπαστη! Είναι σε έλλειψη σε Ελλάδα και εξωτερικό και οι νοικοκυρές ψάχνουν λύσεις για να φτιάξουν δική τους μαγιά, τουλάχιστον μέχρι να επανέλθει η μαγιά στα σούπερ μαρκετ κάθε γειτονιάς!
Mία φίλη της Μαμαδοπαρέας μας, εδώ και πολλά χρόνια φτιάχνει δική της μαγιά και δεν αγοράζει ποτέ του εμπορίου. Ιδού λοιπόν η συνταγή της.
Υλικά για σπιτική μαγιά:
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.σ αλεύρι
- 100ml μπυρα
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας και τα αφήνουμε να «κάτσουν», να γίνει δηλαδή η ζύμωση, ένα ολόκληρο βράδυ.
Την επόμενη μέρα τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε το ψωμί μας. Αντιστοιχεί περίπου σε 30-40γρ μαγιά.
Καλά φουρνίσματα.