Η Σοκολατο-τέλεια λύση για να τρατάρετε τους καλεσμένους την περίοδο των εορτών!
ΥΛΙΚΑ
Για τα τρουφάκια:
- 175 ml κρέμα γάλακτος
- 275 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
- 30γρ. βούτυρο
- 2-3 κ.σ. κονιάκ
Για την επικάλυψη:
- κακάο σκόνη
- αλεσμένους ξηρούς καρπούς
- αποξηραμένο ινδοκάρυδο
- χρωματισμένη κρυσταλλική ζάχαρη (με χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μου όπως κόκκινο ή πράσινο)
- χρωματιστή ή σοκολατένια τρούφα
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (άσπρη, υγείας ή γάλακτος)
Για την επικάλυψη σοκολάτας η διαδικασία είναι διαφορετική και λίγο περισσότερο χρονοβόρα. Πρώτα θα πρέπει να καταψύξω τα τρουφάκια για μια ώρα και παράλληλα να λιώσω την σοκολάτα σε δοχείο πάνω από βραστό νερό (bain-marie). Αφού λιώσει καλά η σοκολάτα την αφήνω για λίγο στην άκρη να γίνει χλιαρή. Με ένα πιρούνι ή ένα ξύλινο καλαμάκι (για σουβλάκια) βουτάω ένα-ένα τα τρουφάκια μέσα στην σοκολάτα. Αφαιρώ την περίσσια επικάλυψη σοκολάτας χτυπώντας ελαφρά το πιρούνι στο στόμιο του δοχείου. Τα τοποθετώ σε λαμαρίνα με λαδόκολλα κι αμέσως στο ψυγείο να κρυώσουν. Τα σοκολατένια τρουφάκια είναι έτοιμα και διατηρούνται στο ψυγείο για 10 μέρες.