Δεν μπόρεσα με τίποτα να αντισταθώ σε αυτή τη συνταγή!!!
Με πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσω να τη φτιάξω..και ας μην έχουμε γενέθλια!
[sc:readmore]
Σοκολατένιο παντεσπάνι
αλεύρι 250 γρ.
κακάο 50 γρ.
αβγά 10
ζάχαρη 250 γρ.Σιρόπι
ζάχαρη 500 γρ.
νερό 500 γρ.
Σοκολατένια κρέμα
ερμόλ 1 (Φυτική σαντιγύ)
μερέντα 250 γρ.
Λευκή κρέμα
ερμόλ 2 (Φυτική σαντιγύ)
ζαχαρούχο 1
αμύγδαλα
πολύχρωμη τρούφα
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
βάλτε τα ερμόλ και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο, τουλάχιστον 1 ημέρα πριν, γιατί πρέπει να είναι πολύ παγωμένα όταν θα χτυπηθούν.
Φτιάξτε το παντεσπάνι 1 ή 2 ημέρες πρίν, δεν παθαίνει τίποτα.
Αν οι κρέμες δεν ειναι πολύ σφιχτές, αφήστε για λίγη ώρα στο ψυγείο, έτσι θα στρωθούν καλύτερα στο παντεσπάνι.
Για το παντεσπάνι, χτυπήστε σε μίξερ, τα αβγά με την ζάχαρη για 5-6λεπτά μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνει σχεδόν άσπρο το μείγμα. Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο και έπειτα το κακάο κοσκινισμένο. Ανακατέψτε πολύ απαλά με μια μαρίζ. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη αλουμινένια φόρμα (μιας χρήσης) ή μακρόστενο ταψί. Βάλτε το μείγμα και ψήστε στους 170 C για 20 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε προσεχτικά. Χωρίστε το παντεσπάνι με κοφτερό μαχαίρι ή κλωστή σε 3 μέρη.
Για το σιρόπι βράστε το νερό με την ζάχαρη και όταν κοχλάσει σβήστε την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Για την λευκή κρέμα χτυπήστε τα 2 ερμόλ με το ζαχαρούχο στο μίξερ για 5 λεπτά.
Για την σοκολατένια κρέμα χτυπήστε το ερμόλ με την μερέντα στο μίξερ για 5 λεπτά.
Συναρμολόγηση τούρτας
Βάλτε το ένα παντεσπάνι σε μια βάση για τούρτες και σιροπιάστε καλά. Βάλτε την σοκολατένια κρέμα και απλώστε να πάει παντού. Πασπαλίστε με τα αμύγδαλα. Βάλτε το δεύτερο παντεσπάνι και σιροπιάστε καλά. Βάλτε την μισή λευκή κρέμα και πασπαλίστε με αμύγδαλα. Βάλτε το τελευταίο παντεσπάνι και σιροπιάστε. Βάλτε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλάστικής στην υπόλοιπη λευκή κρέμα και ανακατέψτε καλά. Στρώστε την κρέμα ομοιόμορφα. Διακοσμήστε με τρούφα, βάλτε λίγη από την λευκή κρέμα για συννεφάκια και στολίστε με το χαρτινο Ουράνιο Τόξο.
Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 5-6 ώρες πριν την κόψετε.
Πηγή: www.food4peace.gr
[sc:telos]