Το βάψιμο των αβγών είναι μια διαδικασία που φαίνεται σχετικά απλή ενώ στην πραγματικότητα..ΔΕΝ είναι!
Ξεκίνησες να βάψεις αυγουλάκια και τα μισά αυγά σπάνε κατά το βράσιμο ενώ το χρώμα εισχωρεί μέσα από το τσόφλι;
Έχεις σκεφτεί τι μπορεί να είναι αυτό που κάνεις λάθος:
Ακολούθησε τα παρακάτω κόλπα και καλή επιτυχία!
[sc:readmore]
1. Η θερμοκρασία του αυγού έχει μεγάλη σημασία!
Για να μη ραγίσουν τα αυγά είναι να έχουν περίπου ίδια θερμοκρασία με το νερό. Άρα καλό θα είναι να τα βγάλεις νωρίτερα από το ψυγείο και να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου για κάποιες ώρες.
2.Ξύδι και αλάτι τα θαυματουργά!
Το αλάτι και το ξύδι δημιουργούν μια ασπίδα προστασίας γύρω απο το αυγά και βοηθούν να αποφευχθεί το σπάσιμο!
3. Άφησε χώρο μεταξύ των αυγών.Μην τα στριμώχνεις!
Βάλε στον πάτο της κατσαρόλας ένα μικρό πανί έτσι ώστε να απορροφήσει τους κραδασμούς κατά την ώρα του βρασίματος
4. Χαμήλωσε τη φωτιά αφού ξεκινήσει ο βρασμός!
Χαμήλωσε τη φωτιά και 2-3 βαθμούς και άσε τα αυγά να σιγοβράσουν.
Συντακτική ομάδα-Modernmoms.gr
[sc:telos]