Μήλα, πορτοκάλια, ρόδια, ρόδια, κανέλα, γαρύφαλλο. Από τα πιο όμορφα, φυσικά και οικονομικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για χριστουγεννιάτικους στολισμούς κάθε μορφής.
Τα μήλα και τα ρόδια εκτός που θα προσφέρουν το κόκκινο γιορτινό τους χρώμα σε οποιαδήποτε επιτραπέζια σύνθεση, θα γίνουν εξαιρετικής αισθητικής κηροπήγια απλώς ανοίγοντας στο πάνω μέρος τους μια τρύπα ή κόβοντας ένα μικρό κομμάτια για να σφηνώσετε ένα ρεσώ ή οποιοδήποτε κερί.
Με ξυλαράκια κανέλας συνδυασμένα με χαρτί ή ύφασμα, θα φτιάξετε πολύ όμορφα κρεμαστά στολίδια, τα στολισμένα με γαρύφαλλα πορτοκάλια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά είτε σε χριστουγεννιάτικες συνθέσεις είτε ως κρεμαστές μπάλες, ενώ φέτες αποξηραμένων φρούτων κάθε είδους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ως κρεμαστά στολίδια αλλά και σε γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα στεφάνια κλπ.
H διαδικασία για να φτιάξετε αποξηραμένα φρούτα είναι πανεύκολη, θα χρειαστεί απλώς να τα κόψετε σε φέτες και αφού τα τοποθετήσετε σε σχάρα να τα στεγνώσετε στον φούρνο. Δείτε εδώ αναλυτικά την διαδικασία.
Τόσο σε φρέσκα όσο και αποξηραμένα φρούτα μπορείτε να …επεξεργαστείτε την επιφάνειά τους με κάθε τύπου γυαλιστικό βερνίκι, χρώμα, γκλίτερ, ατλακόλ και συνθετικό χιόνι ή αλάτι κλπ. και φυσικά να τα συνδυάσετε με κάθε είδους ξύλινα-μεταλλικά ή υφασμάτινα διακοσμητικά, σκοινί, δαντέλες, κλπ. δημιουργώντας πραγματικά όχι μόνο όμορφες αλλά και οικονομικές συνθέσεις – στολίδια κατάλληλα και για δώρα.