8 αυγά (ή 6 μεγάλα)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. αμυγδαλόψιχα (σε σκόνη)
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένοΓια το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
270 ml νερό
40 ml λικέρ Αmaretto
Εκτέλεση
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
-Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το σύρμα ή στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.
-Ανακατεύουμε την άχνη με την αμυγδαλόψιχα.
-Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερο με τη ζάχαρη.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.