
Υπέροχα μπισκοτάκια που θα τρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να τα κάνετε και σάντουιτς με παγωτό βανίλια και να τα απογειώσετε ακόμη περισσότερο!
Υλικά για 36 μπισκότα
2 κ 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (προσοχή στη σόδα όχι περισσότερο απο αυτο που γράφω please)
1 κουταλιά της σούπας κακάο
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου κάνουν περισσότερο όγκο στο μίξερ)
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας (αγοράστε γνήσιο εκχύλισμα βανίλιας, δεν έχει καμία σχέση με τα χημικά υποκατάστατα)
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας γάλακτος
1/2 κούπα ινδοκάρυδο
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, την σόδα και το κακάο
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με τα δυο είδη ζάχαρης σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και προσθέτουμε την βανίλια. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού. Τέλος κλείνουμε το μίξερ και ενσωματώνουμε με σπάτουλα ή κουτάλι τις ψηφίδες σοκολάτας και το Ινδοκάρυδο. Σκεπάζουμε με άμεση επαφή την ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ( το καλύτερο θα είναι 24 – 48 ώρες ) .
Προθερμάινουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας, παίρνουμε κομματάκια σε μέγεθος καρυδιού απο την ζύμη και τα ακουμπάμε στο χαρτί. Δεν τα πλαταίνουμε θα απλώσουν μόνα τους στον φούρνο όπως πρέπει. Αφηνουμε μεταξύ τους αρκετό κενό.
Ψηνουμε για 10 λεπτά, βγάζουμε απο τον φούρνο, τα αφηνουμε μέσα στο ταψί για 5 λεπτά και στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.