Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου, 2024

Αρωματικό μοσχαράκι κατσαρόλας με λαχανικά & κασέρι!

Αγαπημένο και ελαφρώς διαφορετικό, οικογενειακό φαγάκι σας έχω σήμερα αγαπημένες μου μανούλες!
Θρεπτικό και μυρωδάτο ότι πρέπει για το Σαββατοκύριακο αλλά αν έχετε χρόνο και καθημερινή μέρα. Είναι από τα φαγάκια που τα τρώμε και αισθανόμαστε θαλπωρή και οικογενειακή αγάπη!
Συνοδέψτε το με μπόλικο φρέσκο χωριάτικο ψωμάκι και απολαύστε!
Υλικά (4 – 5 άτομα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
700 γρ με 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή οποιοδήποτε κομμάτι σας αρέσει για κατσαρόλα, κομμένο σε κομμάτια
Αλάτι Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί (προαιρετικά)
3 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
2 φύλλα Δαφνης
Μερικούς κόκκους πιπέρι
5-6 κόκκους μπαχάρι
10 κόκκους κόλιανδρο
2-3 γαριφαλάκια
6-8 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
3-4 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια
150 – 200 γρ κασέρι κομμένο σε κύβους

Διαδικασία
Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας και κόβουμε τα λαχανικά που θα χρειαστούμε.
Πλένουμε και σκουπίζουμε ταμποναριστά το κρέας με χαρτί κουζίνας. Το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά και το πασπαλίζουμε με τις δυο κουταλιές αλεύρι.
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί αρκετά, προσθέτουμε το κρέας σε μια στρώση και περιμένουμε να πάρει χρώμα και απο τις δυο πλευρές (Η διαδικασία θέλει υπομονή, το κρέας θα ξεκολλάει εύκολα από την κατσαρόλα όταν είναι έτοιμο για γύρισμα). Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και κρατάμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σέλερι. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε γαι λίγο τρίβοντας με ξύλινη κουτάλα τον πελτέ στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αν χρησιμοποιήσουμε το κρασί και πάλι τριβουμε τον πάτο της κατσαρόλας να απελευθερώσουμε τις νοστιμιές που ειναι κολλημένες στον πάτο. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το κρασί δεν πειράζει, προχωράμε με την προσθήκη του ζωμού και πάλι τρίβουμε τον πάτο.
Προσθέτουμε και πάλι το κρέας και όλα τα μπαχαρικά (τα βάζω μέσα σε τουλμπανάκι που είναι ειδικό για στράγγισμα τυριού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ύφασμα ή τούλι αρκεί να μην έχει πλαστικό μέσα) διαφορετικά τα «ψαρεύετε» μετά το μαγείρεμα.
Το νερό ή ο ζωμός θα πρέπει να φτάνει περίπου στο ύψος των υλικών, να μην τα σκεπάζει τελείως.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε το κρέας μας για 1μισι ώρα.
Όταν περάσει ο χρόνος, δυναμώνουμε λιγάκι την φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες και γλυκοπατάτες. Μόλις πάρουν βράση, ξαναχαμηλώνουμε την φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το κασέρι σε κύβους.
Καλή επιτυχία!!!

Λίγα λογάκια γαι το σέλερι
Το σέλερι χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές συνταγές στο σοτάρισμα μαζι με το κρεμμύδι γιατί δίνει “βάθος” και “σώμα” στην γεύση. το χρησιμοποιούμε σε οποιαδήποτε συνταγή έχει σοτάρισμα κρεμμυδιού στην αρχή.

eri-captaincook.blogspot.gr

Προηγούμενο άρθροΚρεμμύδι κατά των ιώσεων!
Επόμενο άρθροΦθινοπωρινή γωνιά!

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Μουσείο Πειραμάτων – Κυριακάτικα εργαστήρια 2024 για μικρούς επιστήμονες

Το Μουσείο Πειραμάτων υποδέχεται το 2024 με τα αγαπημένα κυριακάτικα εργαστήρια των μικρών επιστημόνων! Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου οι επιστήμες γίνονται παιχνίδι και τα πειράματα φέρνουν...

Ανακαλείται πασίγνωστη παιδική σοκολάτα από τα σούπερ μάρκετ από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, σε μια έκτακτη ανακοίνωση, ανακάλεσε πασίγνωστα σοκολατένια αυγά από την αγορά. Κατά τη διάρκεια επιθεώρησης μετά από αναφορά καταναλωτή, διαπιστώθηκε στα Kinder Bueno Eggs...

Mondelez: Ανακαλείται παρτίδα Toblerone

Σε προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων της σοκολάτας Toblerone 100 γρ. με νουγκά (10%), από μέλι και αμύγδαλα, προχώρησε  η Mondelez Ελλάς, καθώς δεν υπάρχει...

Xριστουγεννιάτικη αγορά Βιβλίου 7-10 Δεκεμβρίου

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ δίνουν γιορτινό «παρών» στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου Τίτλοι λογοτεχνίας για μικρούς και μεγάλους, bazaar...

Santa Claus Kingdom – Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας ανοίγει τις πόρτες του στις 2 Δεκέμβρη

Santa Claus Kingdom - Tο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας Εσύ ήξερες ότι στο Santa Claus Kingdom, θα βρείς το μεγαλύτερο χωριό του Άγιου Βασίλη;...

Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου: Οι ευχές για τη γέννηση της κόρης τους

Γονείς για πρώτη φορά έγιναν πριν μια εβδομάδα ακριβώς ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Δανάη Μιχαλάκη. Οι δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί, δύο χρόνια μετά τον...

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι – Ποιο είναι

Tην ανάκληση της παρτίδας 2013 (ημ/νια λήξης 11/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML (ΓΥΑΛ.ΦΙΑΛ), λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας. Η παρούσα...

Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Ένα παιδί νεκρό

Τραγωδία στις Σέρρες με ένα 11χρονο παιδί νεκρό μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12). Μιλώντας...

Τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα

Γλυκές μπουκιές με άρωμα Χριστουγέννων. Παραδοσιακή συνταγή για σούπερ μελωμένα μελομακάρονα με μπόλικο καρύδι και κανέλα. Ο χυμός πορτοκαλιού, το μέλι και το ελαιόλαδο αναμειγνύονται...

Γέννησε η Μαίρη Συνατσάκη. Να της ζήσει! – Tι αποκάλυψε ο μαιευτήρας της

Η Μαίρη Συνατσάκη γέννησε πριν από λίγες ώρες, καρπός του έρωτά της με τον Ίαν Στρατή. “Είναι ψύχραιμη και συγκινημένη και ήδη έχει αρχίσει να...
Error decoding the Instagram API json