Το cheesecake είναι εδώ και δύο δεκαετίες από τα πιο αγαπημένα γλυκά στη χώρα μας! Η κλασική συνταγή που σχεδόν όλοι μας έχουμε είναι το cheesecake ψυγείου. Σήμερα θέλω να σας δείξω μια άλλη λαχταριστή εκδοχή που βασίζεται στο Νεοϋορκέζο στυλ και ψήνεται στο φούρνο. Είναι σίγουρος ότι θα μπει και αυτή στο ρεπερτόριο σας.
Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ αποκλειστικά γιαούρτι για να μειωθούν και λίγο τα λιπαρά του γλυκού. Αν εσείς θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 400 γραμμάρια γιαούρτι και 400 γραμμάρια τυρί κρέμα για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Για να μη λερώνω πολλά σκευή χρησιμοποιώ το μπλέντερ και τον κάδο της Premier Chef της Kenwood, αλλά αν θέλετε μπορείτε να σπάσετε τα μπισκότα στο χέρι ή και χτυπήσετε το μείγμα σε μια λεκάνη με ένα σύρμα.
Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε και με τις γεύσεις που σας αρέσουν. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο γλυκό όπως φράουλα, κεράσι ή περγαμόντο!
Δείτε τη συνταγή εδώ