Πριν απο λίγες μέρες επισκέφθηκα το σπίτι της μικρής μου ξαδέρφης αφού είχε γενέθλια η ανηψούλα μου…
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος απο την πρώτη φορά που την αντικρίσαμε..Ένας χρόνος γεμάτος χαρά και ευτυχία για τους γονείς της,που την καμαρώνουν καθημερινά και βλέπουν πιά τη ζωή με άλλα μάτια..
Τα δικά της..!
Εκεί λοιπόν δοκίμασα το νοστιμότερο cheesecake που έχω φάει μέχρι σήμερα.
Όπως καταλαβαίνετε δεν έχασα καθόλου χρόνο και “τσίμπησα” την συνταγή..την οποία φυσικά και θα μοιραστώ μαζί σας..!(Ξαδερφάκι μου επιτρέπεις ε?)
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα digestive 250γρ
125 γρ. βούτυρο
2 πακέτα philadelfia των 300γρ
250 γρ κρέμα γάλακτος
60 γρ ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Τοποθετήστε στο ταψάκι/πυρέξ σας 2 -3 φύλλα αλουμινόχαρτου ώστε να εξέχει αρκετά απο επάνω στα πλάγια.(αυτό θα σας βοηθήσει στο τέλος να το βγάλετε απο το σκεύος).
Θρυμματίστε τα μπισκότα σας στο multi, βάλτε σε ένα μπώλ και περιχύστε τα με 125γρ λιωμένο βούτυρο.
Επόμενο βήμα είναι να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει ένα μείγμα σχετικά πηχτό(σαν σαντυγί)και εκεί μέσα θα προσθέσουμε το τυρί κρέμα.Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και αφράτο.2-3 λεπτά.περίπου.
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί μας επάνω απο τη στρώση που ήδη φτιάξαμε με το μπισκότο και απλώνουμε καλά.
Ψήνουμε στους 180′ για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 120′ και ξαναψήνουμε για άλλα 15′.
Το γλυκό σας θα δείχνει κάπως έτσι…
Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου 30′ και έπειτα βάλτε το στο ψυγείο για -τουλάχιστον-4 ώρες.
Για τη μαρμελάδα:
Χρησιμοποιήστε όποια μαρμελάδα σας αρέσει.Αν όμως χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα έτοιμη του εμποριού βάλτε τη με λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι(προσοχή,πολύ λίγο)και αφήστε τη να πάρει μια βράση ώστε να γίνει ελάχιστα πιο ρευστή.(οι μαρμελάδες του εμπορίου είναι αρκετά πηχτές και δεν απλώνοται έυκολα επάνω στο cheescake μας)!
Αφού βγάλουμε το cheesecake μας απο το ψυγείο και έχει παγώσει καλά,απλώνουμε επάνω την μαρμελάδα μας (προσοχή να είναι και αυτή κρύα).και σερβίρουμε……………….
Εγώ “κολάστηκα”σήμερα..εσείς??? 🙂
Όλγα
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή…μοιραστείτε τη! <3