Σήμερα σας έχω άλλη μία βήμα – βήμα συνταγή για σκούρο μπρεζέ με χοιρινό, κυδώνια και δαμάσκηνα. Η συγκεκριμένη τεχνική θα σας δώσει 100% ένα αποτέλεσμα πέραν του ικανοποιητικού και αυτό επειδή στηρίζεται στην λογική του χαμηλά και αργά (Low and Slow). Το κρέας παίρνει μία απερίγραπτη νοστιμιά απο το αργό ψήσιμο και τα λαχανικά που το συνοδεύουν, γίνεται απίστευτα ζουμερό (δεν θα το πιστεύετε σας λέω!) και τρυφερό απορροφώντας τα υγρά απο την σάλτσα που το περιβάλλει, ενώ στο τέλος συνοδεύεται απο την πλούσια πεντανόστιμη αυτη σάλτσα φτάνοντας το πιάτο στο απόγειο.
Τα μπρεζέ χωρίζονται σε σκούρα και σε ανοιχτά, η διαφορά είναι ότι στα σκούρα σοτάρουμε το κρέας και τα λαχανικά ενώ στα λευκά μπρεζέ απλά ζεματίζουμε το κρέας και τα λαχανικά με νερό.
Τα σκούρα έχουν πιο δυνατή γεύση, χρώμα και άρωμα ενώ τα λευκά δίνουν πιο “καθαρό” λευκό αποτέλεσμα.
Δοκιμάστε λοιπόν “Κυριακάτικο” πεντανόστιμο φαγάκι!
Υλικά
Για το μπρεζέ
1 κιλό χοιρινό ολόκληρο κομμάτι απο τις κόντρα μπριζόλες χωρίς τα κοκκαλα και τα πολλά λιπάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι κομμάτι για ψήσιμο θέλετε, σπάλα, πανσέτα) δεμένο απο τον χασάπη σε ρολό.
8 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα χοντροκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα
5-6 σκελίδες σκόρδο αναποφλοιωτες και πλυμένες
2 κούπες σπιτικό ζωμό κότας
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι μαραθόσπορο
1 κουταλάκι τριμμένο κόλιανδρο
2 φύλλα Δάφνης
Αλάτι – Πιπέρι
Για τα κυδώνια – Δαμάσκηνα
3 μεγάλα κυδώνια κομμένα σε κομμάτια
8-10 ξερά δαμάσκηνα
1 μήλο κομμένο σε κομμάτια
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονο κυδώνια και δαμάσκηνα ή μονο πατάτες!
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο Captain Cook…