Yλικά(για 50 κομμάτια)
270 γρ αλεύρι
1/2 κ.γ σόδα
220 γρ. βούτυρο
100 γρ ζάχαρη λευκή
150 γρ ζάχαρη καστανή
Πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1 αυγό + 1 κρόκο
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας(ή κομμένη κουβερτούρα)
80 γρ φουντούκι ή καρύδι
Έχουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνουμε το μισό βούτυρο.
Το ανακατεύουμε σε μπολ με το άλλο μισό σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε με το σύρμα στο βούτυρο τις 2 ζάχαρες(ασπρη και καστανή) μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα , τη βανίλια και το αλατι.
Ριχνουμε το μιγμα των στερεών στο μίγμα του βουτύρου.
ΜΗΝ πολυπαιδέψετε τη ζύμη(τα μπισκότα σφίγγουν όσο δουλεύουμε τη ζύμη τους)
Ανακατέψτε απαλά στο τέλος το φουντούκι και τα κομμάτια της σοκολάτας.
Σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού για κάθε μπισκότο.
Αφήστε απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν πολύ.
(Σ’αυτό το στάδιο μπορείτε να τα καταψύξετε και να τα ψήσετε κάποια άλλη στιγμή)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, στον αέρα για 10-12 λεπτά.
Τα βγάζουμε και μόλις χλιαρέψουν λίγο, τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
(τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται αν τα αφήσετε μέσα στο ταψί και μπορεί να σας σκληρύνουν πολύ).
Φτιάξτε τα….
Αλλά να είστε έτοιμες να φτιάξετε άλλη μια δόση την επόμενη μέρα, γιατί εξαφανίζονται σε λίγα λεπτά!!!!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook!