Πιο υπέροχο φρούτο που μας φέρνει στο μυαλό καλοκαίρι…δε νομίζω πως υπάρχει!
Φτιάχνουμε “δροσερά” cupcake αυτή τη φορά, με ζουμερό ανανά και παραδοσιακό ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι!
Υλικά (για 12-18 cupcake, ανάλογα με το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσετε.)
1 κονσέρβα ανανά σε σιρόπι
(350 στραγγισμενο βάρος, στραγγίστε και κρατήστε το σιρόπι)
Ψιλοκόψτε τις μισές φέτες ανανά και κρατήστε τις υπόλοιπες για διακόσμηση
2 αυγά
200 γρ αλεύρι
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
120 γρ.βούτυρο
120 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ baking
Πρέζα αλάτι
1 βανίλια
400 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
Eτοιμάστε τα cupcake.
Xτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά. Ρίξτε το γιαούρτι. Προσθέστε 5 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι της κονσέρβας του ανανά. Ρίξτε τα στερεά υλικά σας κοσκινισμένα, κουταλιά-κουταλιά. Ανακατέψτε τελευταία τα κομματάκια του ανανά. Στρώστε χαρτάκια για cupcake σε ταψάκι με υποδοχές και βάλτε μια καλή κουταλιά από το μίγμα σας σε κάθε χαρτάκι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 20-25 λεπτά.
Μόλις τα βγάλετε και είναι ακόμα ζεστά, τρυπήστε με μια οδοντογλυφίδα κάθε cupcake σε 2-3 σημεία και ρίξτε από μια κουταλιά από το υπόλοιπο σιρόπι της κονσέρβας. Αφήστε να κρυώσουν καλά.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγύ, και γαρνίρετε τα cupcake. Για τελευταία πινελιά προσθέστε μερικές φετούλες ανανά!
Καλή επιτυχία!