Εμείς φέτος λέμε να στολίσουμε τα cupcakes μας με αστεράκια,δεντράκια και ότι άλλο έχουμε έμπνευση!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια αγαπημένη ζύμη για κεϊκ έχετε.
Αν δεν έχετε μια πρόχειρη, χρησιμοποιήστε αυτήν.
Για την χρωματιστή ζύμη θα χρειαστείτε:
240 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
360 γρ. αλεύρι
4 αυγά
200 γρ. γάλα
2 κ.γ baking
Aρωμα βανίλιας
Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα(gel)
Xτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking και τη βανίλια. Χωρίστε τη ζύμη σε 2 μέρη. Διαλύστε 2 χρώματα ζαχαροπλαστικής σε 100 γρ. γάλα το καθένα. Ρίξτε το χρωματιστό γάλα στις 2 ζύμες. Ψήστε τη χρωματιστή ζύμη μέσα σε παραλληλόγραμμα ταψάκια( 20Χ23 )σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 160 C.
Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε με μικρά κουπ-πατ σχέδια με αστεράκια, δεντράκια, στεφανάκια από τις χρωματιστές ζύμες.
Η ποσότητα της ζύμης βγάζει αρκετά σχέδια. Μπορείτε να μην την χρησιμοποιήσετε όλη και να βάλετε την υπόλοιπη στην κατάψυξη.
Ετοιμάστε τη ζύμη σοκολάτας. Για 12 cupcakes θα χρειαστείτε
120 γρ. βουτυρο
120 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αλεύρι
2 κ.σ κακάο
2 αυγά
100 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.γ baking
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίξτε τα αυγά ένα-ένα. Προσθέστε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι(κοσκινισμένο με το κακάο και το baking). Στρώστε χαρτάκια για cupcakes σε ταψάκι με υποδοχές. Βάλτε μια κουταλιά από τη σοκολατένια ζύμη σας. Βάλτε μέσα σε κάθε cupcake ένα χρωματιστό κομμάτι ζύμης. Πιέστε το λίγο γιατί με το ψήσιμο θα ανέβει ψηλότερα. Καλύψτε το χρωματιστό κομματάκι με άλλη μια κουταλιά από τη σοκολατένια ζύμη σας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 160 C.
Όταν βγάλετε τα cupcakes σας προσπαθήστε να μην τα “στρίψετε” (έτσι ώστε όταν το κόψετε να φαίνεται το σχέδιο). Αν το κόψετε διαγώνια, δεν θα φαίνεται και πολύ για αστεράκι δηλαδή,χιχι!
Όπως είπε και ο αντρούλης μου…”ωραία, τώρα κάνε μια ακτινογραφία να δείς που είναι το δεντράκι σου!”
Τα τοποθετείτε κομμένα σε μια όμορφη πιατελίτσα και έχετε έτοιμο ένα κεντρικό “διακοσμητικό” για το τραπέζι σας. Και μετά το τρώτε κιόλας!!
Καλή επιτυχία.
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook!