Υλικά(για 12 cupcakes)
Για τα cupcakes
120 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
240 γρ. αλεύρι
2 αυγά
60 γρ. εβαπορέ
8 γρ. baking powder
Πρέζα αλάτι
1 βανίλια
12 σοκολατάκια Τζοκόντα(ή άλλο αγαπημένο σοκολατάκι!)
Για το frosting σοκολάτας
65 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κορν-φλαουρ
1 1/2 κ.σ κακάο
120 γρ. γάλα
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. κουβερτούρα
Φτιάχνουμε τα cupcakes.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών εναλλάξ με το γάλα.
Βαζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα σε χάρτινες θηκούλες για cupcakes.
Toποθετούμε από 1 σοκολατάκι σε κάθε φορμάκι και το πιέζουμε λίγο.
Καλύπτουμε τα σοκολατάκια με την υπόλοιπη ζύμη(να μην προεξέχουν).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 22-25 λεπτά στους 150C.
Aφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το frosting μας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρι. Την αφήνουμε να χλιαρέψει, αλλά να μην κρυώσει τελείως και επαναστερεοποιηθεί.
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε το κορν-φλαουρ, τη ζάχαρη, το κακάο και το γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο για να μην πιάσει κρούστα απο πάνω.
Χτυπάμε μόνο του το βούτυρο να αφρατέψει. Ρίχνουμε την κρύα κρέμα του κακάο.Στο τέλος προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα.
Βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes μας!!!
Αυτή η κρέμα είναι μια παραλλαγή της κλασσικής βουτυρόκρεμας(Buttercream) που συνήθως χρησιμοποιείται για τα cupcakes.
Eίναι πολύ πιο ελαφριά και πολύ λιγότερο γλυκιά απο την κλασσική βουτυρόκρεμα και νομίζω ταιριάζει πιο πολύ στις δικές μας γεύσεις!
Tip : Τα cupcake διατηρούνται στο ψυγείο, αλλά καλό είναι πριν τα καταναλώσετε να τα αφήσετε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, για να μαλακώσει η κρέμα.
Αν σας περισσέψει κρέμα, διατηρήστε τη στο ψυγείο και χτυπήστε τη λίγο στο μίξερ, όταν θέλετε να την ξαναχρησιμοποιήσετε.
Καλή Επιτυχία!!!!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook!