Για τη ζύμη
120 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι
2 αυγά
100 γρ. γάλα εβαπορέ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 1/2 κ.γ bakingΓια τα καραμελωμένα μήλα
3 μεγάλα μήλα(επιλέξτε να είναι σκληρά)
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ καστανή ζάχαρη
Λίγο χυμό λεμόνι-λίγη κανέλλα
Για την κρέμα καραμέλας
125 γρ. βούτυρο
130 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
75 γρ. σιρόπι καραμέλας
1-2 κ.σ γάλα
Ετοιμάστε τη γέμιση μήλου. Κόψτε τα μήλα σε κυβάκια. Τα σωτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά με το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πάνω στη φωτιά συνεχώς για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε στο τέλος λίγο χυμό λεμονιού και κανέλλα. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα καραμέλας!
Χτυπάτε πρώτα μόνο του το βούτυρο να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτετε το σιρόπι καραμέλας. Τελευταία ρίχνετε την άχνη ζάχαρη, κουταλιά-κουταλιά. Αν σας φανεί πολύ σφιχτό το μίγμα μπορείτε να το αραιώσετε λίγο με 1-2 κ.σ γάλα.
Βάζετε την κρέμα σε κορνέ και γαρνίρετε τα cupcakes σας! Πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα ή καραμελωμένα αμύγδαλα ή και τα δύο!
Μμμμ… Καλοφάγωτα!!
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook!