Η άνοιξη έχει μπει πλέον για τα καλά και είναι καιρός να την βάλουμε και στα σπίτια μας.
Να βάλουμε χρώμα και λουλούδια! Ακόμα και αν αυτά είναι ψεύτικα.
Έφτιαξα λοιπόν μια γιρλάντα που μπορεί να στολίσει υπέροχα ένα χώρο του σπιτιού, τον κήπο μας ή το τραπέζι της βεράντας που θα αρχίσει να γίνεται πλέον το σημείο συνάντησης με τους φίλους.
Η ίδια γιρλάντα μπορεί να γίνει και ένα υπέροχο μπουκέτο λουλούδια. Εσείς αξιοποιήστε την ιδέα όπως σας ταιριάζει καλύτερα.
Για να φτιάξουμε μια γιρλάντα pom pom,θα χρειαστούμε:
” Crepe paper ή ακόμα και χαρτοπετσέτες
” Ψαλίδι
” Σχοινί
Βήμα 1: Κόβουμε τα χαρτιά μας με το ψαλίδι σε παραλληλόγραμμα 12 χ 17 εκατοστά. (εικόνα 1)
Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας 4 φύλλα μαζί ,τα διπλώνουμε φτιάνοντας ένα ακορντεόν.
Βήμα 3: Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από το σχοινί μας και δένουμε στο κέντρο.
Βήμα 4: Με το ψαλίδι κόβουμε τις 2 άκρες είτε σε σχήμα ημικυκλίου είτε σε σχήμα βέλους.
Βήμα 5: Ανοίγουμε τα φύλλα από την μία πλευρά ,ώστε να ξεχωρίσουν και να γίνουν αφράτα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στην άλλη πλευρά. (εικόνα 5)
Βήμα 6: Ενώνουμε τις 2 πλευρές μαζί ώστε να σχηματίσουμε το λουλούδι μας. (εικόνα 6)
Βήμα 7: Αφού φτιάξουμε όσα λουλούδια θέλουμε, κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι σχοινί (το μήκος του εξαρτάται από τον αριθμό των λουλουδιών μας ) και το περνάμε από το σχοινάκι που δέσαμε τα λουλούδια μας.
Η γιρλάντα είναι έτοιμη!!
Θα το δοκιμάσετε;
Καλές δημιουργίες!
Γεωργία Οικονομάκου
Βρείτε τη Γεωργία Οικονομάκου στη σελίδα της Pitsispopis στο facebook & στο κατάστημα της στο etsy εδώ!