1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (Country or thick Fillo)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
400 γρ τριμμένο κασέρι
100 γρ τυρί φέτα
3/4 κούπας γιαούρτι
3 αυγά κ ένας επιπλέον κρόκος
100 ml απλή ξανθιά μπύρα (Προαιρετικά. Βάλτη)
ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι – Πιπέρι
250 ml γάλα για το τέλος
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε την γέμιση, ανακατεύουμε τα αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο και την μπύρα. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι κατα βούληση. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Η γέμιση θα είναι αρκετά υγρή.
Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο ταψί (ελαφρώς μικρότερο απο το μέγεθος του φύλλου μας) και ανοίγουμε το πακέτο απο τα φύλλα. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο μας και τα σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα ώστε να μην ξεραθούν καθόλου, να έχουν υγρασία. Παίρνουμε ένα φύλλο και το τοποθετούμε στο ταψί μας τσαλακώνοντας το τόσο ωστε να χωρέσει στο ταψί. Λαδώνουμε καλά με πινέλο το φύλλο και προσθέτουμε απο πάνω άλλο ένα κατα τον ίδιο τρόπο.
Διάβαστε περισσότερα εδώ…