Η φιλεναδομανούλα Λένα μας έστειλε αυτή την σούπερ δροσιστική συνταγή γρανίτας.Σήμερα που έχει αφόρητη ζέστη φτιάξτε τη και απολάυστε τη!
Υλικά (για 6 άτομα):750γρ. φράουλες (ή άλλο Καλοκαιρινό φρούτο)
140γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
χυμός από 1 λεμόνι
300ml καυτό νερό
Μέθοδος:
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις φράουλες. Βάλτε τις σε ένα μπωλ μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνετε το νερό σε βραστήρα και περιχύστε το έτσι καυτό πάνω από τις φράουλες.
Αφήστε για λίγη ώρα μέχρι να μαραθούν λίγο οι φράουλες.
Βάλτε σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να έχετε έναν απαλό πουρέ και στη συνέχεια τον περνάτε από μια σίτα. Εάν προτιμάτε όμως τον αφήνετε όπως είναι με τους κόκκους της.
Κάντε χώρο στην κατάψυξη, τοποθετήστε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού κι αφήστε να κρυώσει για λίγη ώρα.
Ρίξτε στο σκεύος το μείγμα φράουλας και σκεπάστε με διαφανή μεμβράνη. Αφήστε στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει το μείγμα να παγώνει γύρω γύρω αλλά στο κέντρο να δείχνει ακόμα αρκετά υγρό.
Το βγάζετε και με ένα πηρούνι αρχίζετε να το “ξύνετε” ώστε να σπάει ο πάγος σε μικρότερα κρυσταλάκια. Βάλτε το σκεύος ξανά στην κατάψυξη.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα και για τουλάχιστον 3-4 φορές ακόμα, μέχρι το μείγμα να είναι απολύτως παγωμένο και να έχει την υφή του χιονιού.
Για μια πιο γρήγορη διαδικασία:
Παγώστε το μείγμα σε παγοθήκες και στη συνέχεια χτυπήστε τα παγάκια φράουλας στο μπλέντερ μόλις πριν είστε έτοιμοι να σερβίρετε τη γρανίτα. Το μείγμα σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς πιο υγρό αλλά εξίσου νόστιμο.