Ένα παγωτό που δεν παγώνει πολυ, δεν θέλει χτύπημα στο ενδιάμεσο και η γεύση του είναι σαν parfait!!!
Υλικά
2 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
2 κ.σ. ζάχαρη
300 γρ. Ζαχαρούχο γάλα
2 κουτιά MORFAT(παγωμένη)
300 γρ. έτοιμο σιρόπι καραμέλα
200 γρ. αμύγδαλα λευκά
Ψήνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι στο φούρνο(200 C για 10 λεπτά)
Όταν κρυώσουν τα κόβουμε στο multi.
Eκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε την παγωμένη MORFAT(να έχει μείνει τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο), να αφρατέψει.
Στο μίγμα των αυγών ρίχνουμε πρώτα το ζαχαρούχο γάλα και μετά το σιρόπι καραμέλας.(κρατάμε λίγη καραμέλα για το γαρνίρισμα).
Στο τέλος προσθέτουμε την MORFAT λίγη-λίγη.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μίγμα.(κρατάμε λίγα για γαρνίρισμα.)
Βάζουμε το μίγμα σε λυόμενη φόρμα ντυμένη με μεμβράνη καιιιιι κατάψυξη!!
Σε 2 ωρίτσες είναι έτοιμο.
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με την καραμέλα και τα αμύγδαλα που κρατήσαμε.
Τρώμε γρήγορα για να μη μας λιώσει!!!!
Tip:Αν δεν θέλετε να το βάλετε σε φόρμα, παγώνει μια χαρά και σε οποιοδήποτε πλαστικό ή γυάλινο σκεύος.
Και το τρώμε και πιο ευκολα σε μια βραδινή λιγουρίτσα….Ποιος μετράει κουταλιές??????
Συνταγή:
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου-Lena’s cakes!