Muffins τύπου florentine με σπανάκι και ricotta…προτείνει η αγαπημένη fraulitsa και εσείς δεν έχετε παρα να τα δοκιμάσετε!!
Έχουν ήδη κερδίσει εντυπώσεις και νομίζω ότι αυτά τα muffins θα πρωταγωνιστήσουν σε γιορτές και πάρτι!
(τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου)..
[sc:readmore]
150 γρ κατεψυγμένο σπανάκι
50 γρ παρμεζάνα (είχα γραβιέρα Κρήτης εύκαιρη και έγιναν μια χαρά)
3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
250 γρ ricotta
60 γρ βούτυρο
200 ml γάλα
2 αυγά
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το σπανάκι να ξεπαγώσει καλά και έπειτα το στραγγίζουμε πολύ καλά από το νερό του (σε περίπτωση που επιλέξετε φρέσκο σπανάκι, θα πρέπει πρώτα να το ζεματίσετε).
Τρίβουμε την παρμεζάνα.
Καβουρντίζουμε τα κουκουνάρια σε ένα τηγάνι δίχως να ρίξουμε λίπος, απλά και μόνο να πάρουν χρώμα και να νοστιμίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
[sc:telos]