Αγαπημένος κορμός που συνήθως τον κάνουμε Χριστούγεννα…
Εμείς τον διακοσμήσαμε με κόκκινες καρδούλες…
και σας τον προτείνουμε για ένα γλυκάκι όλο αγάπη τώρα που πλησιάζει του Α.Βαλεντίνου!
Για ένα ταψάκι 23×33 περίπου θα χρειαστείτε
3 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι
1 κ.γ baking
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση
300 γρ. σαντιγύ
2-3 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια να αφρατέψουν.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking και το ρίχνετε στο μίγμα των αυγών κουταλιά-κουταλιά.
Χωρίζετε 4-5 κουταλιές από το μίγμα σας σε ένα μπολάκι και το βάφετε με κόκκινο χρώμα ζαχ/κής.
Σε ένα λαδόχαρτο “ζωγραφίστε” με μολυβάκι καρδούλες(αν έχετε ένα κουπ-πατ για οδηγό, είναι πιο εύκολο).
Γυρίστε το λαδόχαρτο ανάποδα και κολλήστε το με λίγο λαδάκι στο ταψί σας.
Με το κόκκινο ζυμάρι “γεμίστε” τις καρδούλες που ζωγραφίσατε. Είναι πολύ εύκολο αν βάλετε τη ζύμη σε ένα μπουκαλάκι μουστάρδας ή μαγιονέζας(από εκείνα που ζουλιούνται, squeeze bottles)
Βάλτε το ταψί στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Απλώστε πάνω από τις καρδούλες τη λευκή ζύμη κουταλιά-κουταλιά, ΧΩΡΙΣ να την απλώσετε, για να μην καταστρέψετε το σχέδιο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160-170 C για 15 λεπτά περίπου.
Μην το παραψήσετε, πρέπει να είναι ελαστικό.
Αφού κρυώσει τελείως, απλώστε πρώτα τη μαρμελάδα και μετά την σαντιγύ και τυλίξτε το.
Κόψτε τις άκρες – δεν είναι πολύ όμορφες συνήθως! – και σερβίρετε!
Happy Valentine’s Day!
-Δείτε εδώ όλες τις συνταγές της Ελένης εδώ
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!