Πάμε να δούμε την συνταγή;
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
- μια πρέζα αλάτι
- 200 γρ. μαλακό βούτυρο
- 300 γρ. γάλα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- μερέντα ή μαρμελάδα σφιχτή για τη γέμιση ή 3 κουταλιές της σούπας κακάο
Πώς το κάνουμε:
– Βάζουμε τη μαγιά μας, λίγο χλιαρό νερό και 3 κ.σ αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
– Το αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
– Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το γάλα και χτυπάμε.
– Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά και το αφηνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα
– Χωρίζουμε τη ζυμη σε δύο ίσα μέρη, στο ένα προσθέτουμε το κακάο και το άλλο το αφήνετε σκέτο.
– Ανοίγουμε φύλλα με τον πλάστη πάχους 0,5εκ. και κόβουμε τρίγωνα.