Τι και αν φθινωπόριασε?Ένα παγωτάκι-γιαούρτι τραβιέται ακόμα!!
Έτσι δεν είναι??
Πάμε να το φτιάξουμε?
Υλικά
300 γρ.κρέμα γάλακτος
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
Ξύσμα από 1 λεμόνι
5 μεγάλα κομμάτια νεράτζι γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο
150 γρ. σιρόπι από το γλυκό
3 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
200 γρ. μπισκότα digestive
1 κ.σ σκόνη τζίντζερ
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα με το τζίντζερ
Χτυπάμε στο μιξερ την κρέμα γάλακτος όχι πολύ σφιχτή, σε πυκνότητα γιαουρτιού.
Ανακατεύουμε ελαφρά την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, το ξύσμα,το νεράντζι, το σιρόπι και το λικέρ.
Ντύνουμε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα.
Στρώνουμε το 1/3 της κρέμας.
Από πάνω βάζουμε τη μισή ποσότητα του μπισκότου.
Ξανα κρέμα-μπισκότο ….
Και τελειώνουμε με κρέμα.
Καταψύχουμε για 4 ώρες(ή ολόκληρο το βράδυ).
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με λίγο νεράντζι ψιλοκομμένο και λίγο σιρόπι.
Απαλή γεύση και όχι πολύ γλυκιά!
*Αν δεν έχετε νεράντζι γλυκό, μπορείτε να βάλετε όποιο άλλο εσπεριδοειδές σας βρίσκετε(περγαμόντο,πορτοκάλι ή μανταρίνι)