Για όσους αγαπούν το λεμόνι , σε συνδυασμό με το υπέροχο ιταλικό λικέρ limoncello, σας έχω τα τέεεελεια cupcake!
Αφράτα cupcake λεμονιού με γέμιση κρέμα λεμόνι και απαλή βουτυρόκρεμα με άρωμα limoncello.
Υλικά (για 18 cupcake)
Για τα cupcake θα χρειαστείτε
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ.ζάχαρη
3 αυγά
270 γρ. αλεύρι
150 γρ. γάλα
2 κ.γ.baking powder
Πρέζα αλάτι
*Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
*Αν σας φαίνεται πολύ “λεμονίσιο” το αποτέλεσμα ,μπορείτε να κάνετε τα cupcake με απλή βανίλια και να κρατήσετε τη γεύση του λεμονιού στις άλλες 2 κρέμες.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά. Ρίξτε τα στερεά υλικά σας (κοσκινισμένα) στο μίγμα των αυγών, εναλλάξ με το γάλα.
Ψήστε τα cupcake σας σε ταψάκι με υποδοχές στους 160C για 20-25 λεπτά. Όταν κρυώσουν ανοίξτε μια τρύπα στο καθένα με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια.
Για την κρέμα λεμόνι
125 ml χυμό λεμονιού
100 γρ ζάχαρη
85 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
2 κρόκους
Για την βουτυρόκρεμα limoncello
250 γρ. γάλα
45 γρ. κορν-φλαουρ
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
4 κ.σ λικέρ limoncello
Ζεστάνετε το γάλα με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Διαλύστε το κορν-φλάουρ με λίγο ζεστό γάλα και ρίξτε το στο κατσαρολάκι.
Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήστε τη να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπήστε μόνο του το βούτυρο να αφρατέψει.
Προσθέστε την κρύα κρέμα του γάλακτος και χτυπήστε μαζί με το βούτυρο για 5-7 λεπτά.
Ρίξτε στο τέλος το limoncello.
Γαρνίρετε τα cupcakes σας με την υπέεεροχη κρέμα limoncello και φετούλες λεμονιού!
Μιαμ!Εδώ να πούμε άλλη μια φορά ότι τα cupcake τρώγονται σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα κρατάμε στο ψυγείο, αλλά πριν τα σερβίρουμε τα βγάζουμε έξω για μισή ωρίτσα.
-Δείτε εδώ όλες τις συνταγές της Ελένης εδώ
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook αλλά & στο site της lenascakes.gr!