Συστατικά
500 γρ. αλευρι ή 2,5 κούπες
2 αυγα
60 γρ ζαχαρη ή 1/3 κούπας
180 ml γαλα χλιαρο ή ¾ κούπας
80 γρ. βουτυρο λιωμενο
1 φακελακι μαγια ξηρη ή 7 γρ.
1,5 κ.γλ. αλατι
1 κουτι μερεντα
Οδηγίες.
[sc:readmore]
- Βαζουμε τη μαγια , ζαχαρη και αλευρι ολα μαζι στο μπωλ τα ανακατευουμε.
- Ζεσταινω ελαφρα το γαλα με το βουτυρο να λιωσει.
- Χτυπαω τα αυγά, τα ριχνω μεσα στην λακουβα απο το αλευρι, την μαγια και την ζαχαρη , ανακατευω και ριχνω και το γαλα με το βουτηρο, το αλατι και αρχιζω σιγα σιγα να το ζυμωνω μεχρι να γινει μια ζυμη.
- Αφηνω να φουσκωσει για 1 με 1,5 ωρα και χωριζω τη ζυμη σε τεσσερα ζυμαρακια.
- Ανοιγω 4 φυλλα, βαζω το ενα για βάση, αλειφω μερεντα, το αλλο απο πανω ξανα την ιδια διαδικασια .
- Αλειφω με κροκο το τελευταιο πανω φύλλο, κοβω οπως στις φωτο και στριβω την καθε λωριδα 2 φορες αντιθετα απο την άλλη.
- Το αφηνουμε παλι λιγο να φουσκωσει και ψηνω 30 λεπτα στους 180 βαθμούς.
mageirikesdiadromes.gr
Διαβάστε επίσης:
Φτιάξτε πανεύκολο κέικ μερέντας μόνο με 4 υλικά!
[sc:telos]