Η μαμά Ένα τα φτιάχνει κάθε χρόνο και μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή:
Υλικά:
1 κ. μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος
200 γρ. περίπου αλεύρι
2 αυγά
μυρωδικά – ποσότητες κατά βούληση (μαϊντανός-άνηθος δυόσμος)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Εκτέλεση:
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο μέσα σε λεκάνη με νερό, αλλάζοντας πολλές φορές το νερό.
Αν θέλουμε να γλιτώσουμε την ταλαιπωρία , στα Σ/Μ υπάρχει έτοιμος ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος.
Όταν πλέον έχει ξαλμυρίσει καλά, “ξυνουμε” τον μπακαλιάρο με τα χέρια μας, σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το αλεύρι και τόσο νερό, ώστε να πετύχουμε έναν χυλό, ούτε πολύ πηχτό ούτε πολύ αραιό.
Χτυπάμε τα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στον χυλό. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Τέλος ρίχνουμε στον χυλό και τον μπακαλιάρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τηγανίζουμε τα πιταράκια, ρίχνοντας κουταλιές-κουταλιές από το μείγμα σε τηγάνι με ζεστό λάδι.
Καλή επιτυχία.