Αυτά τα bars έχουν μια μαλακή, μαστιχωτή γεύση σοκολάτας που σε συνδυασμό με το δροσερό frosting πορτοκάλι, θα σας ξε-τρε-λλά-νουν!!!
Υλικά(για ταψάκι 20χ25)
1η στρώση : 170 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
Λίγο αλάτι
75 γρ. βούτυρο
2η στρώση : 150 γρ. καστανή ζαχαρη
3 αυγά
150 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη(ή σταγόνες σοκολάτας)
30 γρ. καρύδα ξηρή
Λίγο αλάτι
1 Βανίλια
3 κ.σ. αλεύρι
Orange Frosting : 170 γρ. άχνη κοσκινισμένη
40 γρ. βούτυρο
3 κ.σ χυμό πορτοκάλι
1 1/2 κ.γ ξύσμα πορτοκάλι
Ετοιμάζουμε την πρώτη στρώση. Αφρατεύουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Στρώνουμε ένα ταψάκι 20χ25 με λαδόχαρτο. Στρώνουμε το μίγμα πιέζοντας ελαφρά με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 170 C.
Ετοιμάζουμε την δεύτερη στρώση. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι με τη βανίλια.
Ρίχνουμε την καρύδα. Προσθέτουμε τελευταία τα κομματάκια της σοκολάτας.
Απλώνουμε πάνω από την 1η στρώση και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Αφαιρούμε το λαδόχαρτο.
Ετοιμάζουμε το πορτοκαλένιο frosting. Αφρατεύουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε λίγη-λίγη την άχνη.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και τελευταίο το ξύσμα πορτοκαλιού.
Απλώνουμε το frosting πάνω από τα bars μας, κόβουμε σε μικρά ορθογώνια κομμάτια(περίπου 30) και γαρνίρουμε με λίγη τρούφα.
Καλη όρεξη!!!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook!