Θυμάστε μια σκηνή στα “Φιλαράκια”, με τη Rachel και τον Chandler να τρώνε ένα cheesecake από το πάτωμα??
Είναι το κλασσικό Νεοϋρκέζικο cheesecake με μια μικρή στρώση μπισκότου και μια πλούσια, αφράτη, κρέμα βανίλιας…
Πως να μην το φας και από το πάτωμα??
Υλικά (για 25αρι ταψάκι)
200 γρ. μπισκότα digestive (ή κανέλλας, του πάει πολύ)
100 γρ. βούτυρο
600 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
5 αυγά
2 βανίλιες
1 κ.σ. αλεύρι
150 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
Λιώνετε το βούτυρο.Αλέθετε τα μπισκότα στο multi.Ανακατεύετε τα μπισκότα με το βούτυρο.
Στρώνετε μια λυόμενη φόρμα με το μίγμα του μπισκότου και πιέζετε ελαφρά με ένα κουτάλι. Τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.
Χτυπάτε μόνο του το τυρί κρέμα να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ρίχνετε τα αυγά ένα-ένα. Προσθέτετε το αλεύρι και τελευταία την κρέμα γάλακτος.
Το μυστικό στο συγκεκριμένο cheesecake είναι να ψηθεί αργά σε μέτριο προς χαμηλό φούρνο. Το ψήνετε στους 140 C για 1 – 1 1/4 της ώρας, και στον πάτο του φούρνου τοποθετείτε ένα ταψί με νερό.
Το cheesecake δεν πρέπει να πάρει χρώμα. Αν το δείτε να παίρνει, σκεπάστε το.
Σβήνουμε τον φούρνο , και αφήνουμε το cheesecake μέσα στον φούρνο για μια ώρα με την πόρτα ανοιχτή.(έτσι δεν θα μας κάνει σκασίματα!)
Μετά το αφήνετε για άλλη μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου , και στην συνέχεια στο ψυγείο.
Είναι τόσο πλούσιο σε γεύση (χωρίς να είναι πολύ γλυκό)
που δεν χρειάζεται κάποια μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού από πάνω.
Καλή επιτυχία!