‘Ενας πολύ εύκολος τρόπος να φτιάξουμε λουλούδια ,να γεμίσουμε ένα βάζο και να διακοσμήσουμε το σπίτι. Μια καλή ιδέα για να απασχολήσετε τα παιδιά σας .Φτιάξτε μαζί όμορφα χρωματιστά λουλούδια!!
Τα δικά μου είναι λίγο πιο συντηρητικά στα χρώματα γιατι έπρεπε να τα ταιριάξω και με το ύφος του σπιτιού ,αλλά εσείς βάλτε χρώμα.
Τα υλικά που χρειάζονται είναι τα εξής:
” Χρωματιστά χαρτιά διπλής όψης
” Pipe cleaners σε ότι χρώμα θέλουμε
” Ψαλίδι
“ Κουμπιά
“ Διακορευτή για τρύπες
“ Μολύβι ή στυλό
Βήμα 1: Σημειώνουμε πάνω στο χαρτί μας το σχήμα που θέλουμε να κόψουμε .Το σχήμα θέλουμε να θυμίζει το 8.
Βήμα 2: Κόβουμε με το ψαλίδι το σχήμα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο έτσι ώστε να έχουμε 3-4 ίδια σχήματα για το κάθε λουλούδι.
Βήμα 3: Ανοίγουμε 2 μικρές τρύπες στο κέντρο του σχήματος μας με τον διακορευτή. Προσοχή: Οι τρύπες σε κάθε σχήμα δεν θα είναι στο ίδιο σημείο. Μπορούμε να τοποθετήσουμε τα χαρτιά στην τελική τους θέση και να τρυπήσουμε με μια καρφίτσα και τα 3 χαρτιά μαζί, ώστε να σημαδέψουμε τα σημεία που θα τρυπήσουμε.
Βήμα 4: Αφού έχουμε τρυπήσει όλα τα σχήματα ,ξανατοποθετούμε τα χαρτιά στην τελική τους θέση ,προσθέτοντας και το κουμπί στο πάνω μέρος και ξεκινώντας από το πίσω μέρος περνάμε από τις τρύπες το pipe cleaner. To γυρνάμε στο πάνω μέρος ώστε να κλείσει και τις 2 τρύπες από το κουμπί και το στρίβουμε στο κάτω μέρος.
Το λουλούδι είναι έτοιμο.
Καλές δημιουργίες!
Γεωργία Οικονομάκου
Βρείτε τη Γεωργία Οικονομάκου στη σελίδα της Pitsispopis στο facebook & στο κατάστημα της στο etsy εδώ!