Ποτέ δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς πόση βασιλόπιτα χρειαζόμαστε…
Μας φέρνουν και δώρο πολλές φορές οι καλεσμένοι μας…
Και μας περισσεύουν βασιλόπιτες και δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε!
Ελάτε να φτιάξουμε ένα εύκολο γλυκό από ότι μας έχει περισσέψει από βασιλόπιτα, είτε είναι τύπου κεϊκ, είτε τσουρέκι.
Θα χρειαστείτε
600-700 γρ. βασιλόπιτα(αν είναι τσουρέκι, βγάλτε την κόρα)
300 γρ. μαρμελάδα σε ότι γεύση θέλετε
50 γρ. λικέρ της αρεσκείας σας(φροντίστε να ταιριάζει σε γεύση με την μαρμελάδα, αλλιώς μπορείτε να βάλετε κονιάκ)
-εγώ είχα μαρμελάδα φράουλα και έβαλα λικέρ βύσσινο της μαμάς!-
Αν βάλετε μαρμελάδα πορτοκάλι ταιριάζει το Grand Marnier πολύ ωραία, κλπ
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
Αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ(ή 8 περίπου ατομικά) κόβετε σε κυβάκια τη βασιλόπιτα.
Την βρέχετε με το αλκοόλ.
Απλώνετε τη μαρμελάδα αφού την αραιώσετε με λίγο νεράκι.
Ζεσταίνετε τα 150 ml της κρέμας γάλακτος και τα ρίχνετε πάνω από την κουβερτούρα.Ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα καλά.
Ρίχνετε τη σοκολάτα πάνω από την μαρμελάδα.
Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ, ΧΩΡΙΣ να προσθέσετε καθόλου ζάχαρη.
Απλώνετε πάνω από τη σοκολάτα.
Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο καβουρντισμένο αμυγδαλάκι.
Τip : Μπορείτε να βάλετε την βασιλόπιτα στην κατάψυξη και να φτιάξετε το γλυκάκι αργότερα, μια που αυτές τις μέρες είμαστε όλοι λίγο σκασμένοι από τα γλυκά που έχουμε φάει!
Καλό και γλυκό 2013!
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook