Μπορεί ο καιρός να μην ξέρει ακριβώς τι θέλει…
Μπορεί το πρωί να θέλεις μπουφάν και ομπρέλα…..και το μεσημέρι σαγιονάρα και αντιηλιακό…αλλά εμείς το φέρνουμε το καλοκαιράκι σιγά-σιγά…
Φτιάχνουμε το πρώτο μας παγωτό για φέτος? (Δεν σημαινει ότι δεν έχουμε ήδη φάει μερικά,ναιιι?)
Μαλακό παγωτό, ελαφρά αρωματισμένο με τη διακριτική μυρωδιά του καφέ…και τραγανά κομματάκια σοκολάτας!
Υλικά
4 αυγά(χωρισμένα)
100 γρ. καστανή ζάχαρη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
1 Σοκολάτα των 100 γρ. με αμύγδαλα ή φουντούκια(κομμένη σε μικρά κομματάκια)
1 κ.σ. Νεσκαφε διαλυμένο σε 2 κ.σ χλιαρό νερό
1 κ.σ κονιάκ.
Χτυπάμε στο μίξερ τον καφέ, το κονιάκ, τη ζάχαρη και τους κρόκους. Σε χωριστό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε απαλά τη μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Ενώνουμε με το μίγμα των αυγών. Τελευταία προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη.
Μπορείτε να βάλετε το μίγμα σε ατομικά ποτηράκια ή σε μια μακρόστενη φόρμα ντυμένη με μεμβράνη.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Ξεφορμάρουμε -ή απλά βουτάμε στο πρώτο ποτηράκι μπροστά-μπροστά!
κόβουμε σε κομμάτια….και την συνέχεια την ξέρετε….Σλουρπ!
ΑΝ προλάβετε 🙂 γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας ή κόκκους καφέ με σοκολάτα,ή σοκολάτα σπασμένη σε κομματάκια…
Καλό μας καλοκαίρι!