Οι Taco-γεμιστές πατάτες είναι ένα πλήρες γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε με καλή παρέα μπροστά στην τηλεόραση.
Συνταγή για 6 άτομα
Θα χρειαστείτε:
6 πατάτες
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο
πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι κύμινο
¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
¼ φλιτζάνι κρύο νερό
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι
½ φλιτζάνι μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και πλυμένα καλά
κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
½ ράβδο βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ
Κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση…
Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς. Πλύντε τις πατάτες σας. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι,
τρυπήστε τις πατάτες ελαφρά έτσι ώστε να φεύγει ο ατμός κατά το ψήσιμο.Τοποθετήστε τες σε ένα ταψί & και ψήστε για 50 λεπτά,τσεκάρωντας πάντα με το πιρούνι.
Αφήστε να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά. Προετοιμάστε τη γέμιση σας. Μαγειρέψτε τον κιμά σας προσθέτωντας λαδάκι.
Μόλις ροδίσει το κρέας, απομακρύνετε απο το μάτι. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεψτε για 5 λεπτά.
Προσθέστε το αλάτι,τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, και την πάπρικα. Προσθέστε νερό και βράστε λίγο μέχρι να σιγοψηθούν λίγο. Μόλις εξατμιστεί το νερό ελαφρώς, προσθέστε το καλαμπόκι και αφήστε το να ξεπαγώσει.
Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και προσθέστε τα μαύρα φασόλια. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τον κόλιανδρο. Αφήστε τα τη γέμιση στην άκρη. Αδειάζουμε τις πατάτες. Αλείψτε την πατάτα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με αλάτι. Τοποθετήστε στη σχάρα για 3 έως 5 λεπτά, ή μέχρνα γίνουν τραγανά. Αφαιρέστε από το φούρνο.
Γεμίστε τις πατάτες με το μείγμα κιμά και από πάνω ρίξτε τυρί τσένταρ. Ψήστε στη σχάρα του φούρνου για 3-5 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει. Αφαιρέστε και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
Tip: Για να απογειώσετε τη γεύση προσθέστε μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε με κόλιαντρο. Σερβίρετε αμέσως και καλή απόλαυση!
Modernmoms.gr