Yλικά(για ένα ταψάκι 24×34 περίπου)
Για το κεϊκ
200 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κακάο
10 γρ.baking powder
120 γρ. βούτυρο
200 γρ. γάλα
2 αυγά
1 Βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
200 γρ. σιρόπι καραμέλας
150 γρ. ζαχαρούχο γάλα
70 γρ. νερό
Για την κρέμα και την επικάλυψη
400 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. άχνη
1 Βανίλια
4 σοκολάτες snickers ψιλικομμένες
Λίγο σιρόπι σοκολάτας
Λίγο σιρόπι καραμέλας
Ετοιμάζουμε το κεϊκ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά και τέλος τα στερεά υλικά εναλλαξ με το γάλα.
Βουτυρώνουμε(ή στρώνουμε λαδόκολλα) σε ένα ταψάκι 24×34 cm.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 30-35 λεπτά(μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή).
Οσο ψήνεται το κεϊκ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε το σιρόπι της καραμέλας με το ζαχαρούχο και το νερό να διαλυθούν καλά.
Μόλις βγάλουμε το κεϊκ, και όσο είναι ακόμα ζεστό, κάνουμε τρύπες με ένα καλαμάκι, και περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε το σιροπιασμένο κεϊκ να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε σε σαντιγύ την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε στο τέλος την άχνη και την βανίλια.
Ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα μας τις 3 από τις 4 snickers μας.(ψιλικομμένες)
Απλώνουμε το μίγμα πάνω από το κεϊκ μας και αφήνουμε στο ψυγείο για μια-δυο ώρες να σφίξει λίγο.
Οταν θέλουμε να σερβίρουμε , κόβουμε σε κομμάτια, ρίχνουμε την 4η snickers απο πάνω και λιγο σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας.
Κό-λα-ση???
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook!