Αγαπημένη γεύση με μπισκότο, καραμέλα και σοκολάτα!
Σοκολάτα Twix φτιαγμένη στο σπίτι!
Η δοσολογία μας είναι για ένα ταψάκι 20χ23
Στρώση μπισκότου..
60 γρ. ζάχαρη άχνη
110 γρ. βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
1 βανίλια
140 γρ. αλεύρι
Χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια, να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι. Βγαίνει μια μαλακιά ζύμη σαν του κουραμπιέ. Στρώνετε λαδόχαρτο στο ταψάκι σας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 με 40 λεπτά στους 150 C. Αφήνετε να κρυώσει.
Στρώση καραμέλας
250 γρ. καραμέλες γάλακτος
3 κ.σ γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
Σε ένα τηγανάκι λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία τις καραμέλες με το γάλα. Στρώνετε πάνω από το μπισκότο και βάζετε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει η καραμέλα.
Στρώση σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
130 γρ. βούτυρο
12 γρ. νερό(4 κ.γ)
1 κ.σ. γλυκόζη ή μέλι
Σε μπεν-μαρί λιώνετε όλα τα υλικά μαζί, χωρίς να ανακατέψετε. Μόλις φαίνεται ότι λιώνει η σοκολάτα αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε. Απλώνετε το μίγμα πάνω από την καραμέλα. Βάζετε στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα. Κόβετε σε μπάρες ή τετράγωνα και σερβίρετε!
Aπολάυστε τη!!
Και αν η γευση που προτιμάτε δεν είναι twix αλλά snickers…βρείτε εδώ συνταγή για απολαυστικό snickers cake!
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook!