Για 24άρι ταψάκι τάρτας
Tip : Ξεκινήστε να φτιάχνετε τη γέμιση πρώτα
Υλικά για την γέμιση
70 γρ. βούτυρο σε κύβους
70 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. αμύγδαλα λευκά(ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
1 αυγό
30 γρ. αλεύρι
1 κ.σ μαύρο ρούμι(αφαιρέστε το αν είναι να φάνε και παιδάκια, αλλά αν μπορείτε χρησιμοποιήστε το , δίνει υπέροχο άρωμα!)
300 γρ. σταφύλια χωρίς κουκούτσια
Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ , να γίνουν σκόνη.
Χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη και την αμυγδαλόσκονη στο μίξερ, να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
Ρίχνουμε το αυγό και στη συνέχεια το ρούμι, χτυπώντας λίγο ακόμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Βάζουμε την κρέμα για μια ώρα στο ψυγείο.
Υλικά για τη ζύμη
(αν δεν προλαβαίνετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο έτοιμης ζύμης κουρού)
250 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο(λιωμένο και κρύο)
50 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. baking
1 αυγό
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη.
Προσθέτουμε το αυγό.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και το ρίχνουμε στο μίγμα.
Βγαίνει μια μαλακή σχετικά ζύμη.
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.
Στρώνουμε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτα 24 εκ διάμετρο, καλύπτωντας καλά τον πάτο και τα τοιχώματα.
Καλύπτουμε τη ζύμη με μια λαδόκολλα και σκορπίζουμε ρύζι πάνω στη λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά.
Αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.
Γεμίζουμε την τάρτα μας με την κρέμα αμυγδάλου.
Μοιράζουμε τα σταφυλάκια μας επάνω στην κρέμα.
Ψήνουμε τη γεμάτη τάρτα μας για 30 με 40 λεπτά ακόμη.
Καλή όρεξηηηηηη!!!
Συνταγή:
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου-Lena’s cakes!