

Από τα πρώτα του κιόλας βήματα τέθηκαν υψηλά κριτήρια για το περιεχόμενο των δράσεων αλλά και για τη διαμόρφωση των χώρων που θα φιλοξενήσουν τις εκδηλώσεις.
Κάθε χρόνο επεξεργαζόμαστε ιδέες και προτάσεις και προσκαλούμε φορείς, μουσεία, ομάδες και καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν μια πρωτότυπη δράση.
Μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει σχεδόν όλα τα μουσεία της πόλης, οργανώσεις με αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό έργο, πολιτιστικοί φορείς, παιδαγωγικές ομάδες καθώς και καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας πλουραλιστικό και διεθνή χαρακτήρα στο φεστιβάλ.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από πολύτεχνες δραστηριότητες, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να απολαύσουν ξεχωριστές καλλιτεχνικές παραστάσεις, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους και παράλληλα να προβληματιστούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα της εποχής μας.

Στόχος είναι να δοθούν στα παιδιά δημιουργικά ερεθίσματα ώστε να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης μας αλλά και να ονειρευτούν το πώς θα ήθελαν να είναι στο μέλλον.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν με εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτότυπες δράσεις, διαδραστικά παιχνίδια, δρώμενα και παραστάσεις, φορείς, μουσεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές
Περρισότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα βρείτε εδώ