ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
125 γρ. Zάχαρη
125 γρ. Aλεύρι, κοσκινισμένο
5 Aυγά
30 γρ. Kακάο
Για το σιρόπι
150 γρ. Zάχαρη
150 γρ. Nερό
120 γρ. κονιάκ ή ρούμι
Για τη γέμιση
1 βάζο Nutella 750 γρ.
250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ..
Για τη ganache πικρής σοκολάτας
450 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο, σε κομμάτια
560 ml (2 1/3 φλ.τσ.) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
60 ml (1/4 φλ.τσ.) μέλι
80 γρ. βούτυρο
Για τη διακόσμηση
150 γρ. φουντούκια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για το παντεσπάνι σοκολάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το κακάο χτυπώντας το μείγμα στη χαμηλή ταχύτητα.
Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 25-26 εκατοστών.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το βάζουμε στο ταψάκι και το ψήνουμε για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά.
Ύστερα, το κόβουμε σε 3 οριζόντιες φέτες.
Για το σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε και το κονιάκ.
Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο blog
tantekiki!!