
Αυτά τα τρουφάκια είναι χαριτωμένα, υπέροχα και πανεύκολα. Μου αρέσει να τα φτιάχνω ως κέρασμα για τους καλεσμένους μου (αν καταφέρω να τα κρύψω από τους υπόλοιπους στο σπίτι). Πολλές φορές τα πηγαίνω ως δώρο σε μία επίσκεψη ή γιορτή. Τα προτιμώ πολύ καλύτερα από τα έτοιμα γιατί μπορώ να ελέγξω την ποσότητα της ζάχαρης και την ποιότητα των υλικών. Αν δεν σας αρέσει το φυστικοβούτυρο μπορείτε να το παραλείψετε θα γίνουν εξίσου υπέροχα…
Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο. Λαχταριστά και υπέροχα!
Υλικά:
- 230γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει
- 285γρ. μαύρη σοκολάτα
- 1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει κρεμώδες και λείο.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο στη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Ρίχνουμε από πάνω και την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×20 εκατοστών και το αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες.
- Παίρνουμε ένα κουτάλι από το μείγμα σοκολάτας και το πλάθουμε σε μπάλα και συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μείγμα. Αφήνουμε τις μπάλες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου καθώς θα έχουν ζεσταθεί από την θερμοκρασία των χεριών μας.
- Καλύπτουμε τις μπάλες με σκόνη κακάο, ζάχαρη άχνη ή ψιλοκομμένα καρύδια.
- Διατηρούνται στο ψυγείο.
Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο
Πηγή: http://www.bakerella.com/