Σημερα σας έχω την Βασιλόπιτα μου, μια και πέρσι δεν την είχα αναρτήσει. Ειναι ένα απλό αφράτο κεικ που σε μας αρέσει περισσότερο απο τις βασιλόπιτες τσουρέκια.. Είναι μια συνταγή που αποκλείεται να αποτύχει..
Υλικά (1 στρογγυλή βασιλόπιτα)
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν πάουντερ
2 βανίλιες σκόνη ( ή ενα κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας)
250 γρ βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ ζάχαρη
5 αυγά χωρισμένα οι κρόκοι απο τα ασπράδια
125 γρ τριμμένη αμυγδαλόψιχα
Ξύσμα απο ενα μεγάλο πορτοκάλι και τον χυμό απο το μισό πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή λικερ της αρεσκείας σας, εγώ χρησιμοποίησα πικραμύγδαλο.
Αχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα, κορδέλες για να την διακοσμήσουμε κτλ.
Διαβάστε περισσότερα στο Captain Cook…