
Xειροποίητα, αφράτα κρουασανάκια!!!
Υλικά για 15 κομμάτια
300 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 γραμμ. μαγιά ξηρή
30 γραμμ. ζάχαρη
30 γραμμ. βούτυρο κρύο
120 γραμμ. γάλα φρέσκο κρύο
1 αυγό, χωρισμένο το ασπράδι από τον κρόκο
1 πρέζα αλάτι
λίγη nutella για γέμιση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και το ασπράδι. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά και το γάλα. Στόχος μας είναι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας μας και τοποθετούμε πάνω τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο, διαστάσεων περίπου 30×40 εκ.
Κόβουμε πρώτα το φύλλο σε λωρίδες πάχους 10 εκ. και στη συνέχεια κάθε λωρίδα σε 5 τρίγωνα κομμάτια. Απλώνουμε λίγη nutella στη βάση κάθε τριγώνου και ρολάρουμε προς την κορυφή του, ούτως ώστε να δώσουμε το χαρακτηριστικό σχήμα κρουασάν.
Τοποθετούμε τα κρουασανάκια στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους διότι διογκώνονται κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Με ένα πιρούνι χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο και αλείφουμε με αυτόν τα κρουασανάκια. Τα ψήνουμε για 15-20′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο -τόσο ώστε να τρώγονται χωρίς να καιγόμαστε!
Συνταγή και φώτο: theonewithallthetastes.com