Καλημέρα.
Ένα κυριακάτικο φαγάκι..
μια έμπνευση της στιγμής, με ό,τι υπήρχε διαθέσιμο!
Υλικά:
4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
2 σκελίδες σκόρδο
4 πατάτες μέτριες
2 καρότα
1 γλυκοπατάτα μεγάλη
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμονοπίπερο
2 κουταλιές μουστάρδα
Χυμός από 2 λεμόνια και από 1 πορτοκάλι
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Έκοψα τις μπριζόλες σε μεγαλούτσικα κομμάτια,
τις αλατοπιπέρωσα και πρόσθεσα λίγη ρίγανη.
Καθάρισα τις πατάτες και τις έκοψα σε κομμάτια.
Καθάρισα και έκοψα και την γλυκοπατάτα ~ αν δεν χρησιμοποιηθεί άμεσα,
πρέπει να μείνει σε μπολ με νερό γιατί μαυρίζει πάρα πολύ γρήγορα!
Έριξα στη γάστρα τις πατάτες, τα καρότα σε χοντρές ροδέλες,
τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και την γλυκοπατάτα.
Πρόσθεσα αλατι, πιπέρι, ρίγανη, λεμονοπίπερο και το μισό χυμό.
Ανακάτεψα καλά.
Πρόσθεσα και το κρέας, διέλυσα στον υπόλοιπο χυμό την μουστάρδα,
περιέχυσα το φαγητό, πρόσθεσα και το ελαιόλαδο και ανακάτεψα καλά,
να ενωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Έβαλα σκεπασμένη τη γάστρα σε μέτριο φούρνο, στους 150ο
και έψησα για 3 ώρες περίπου, χωρίς να προσθέσω άλλα υγρά.
Έγινε… λουκούμι
με μια σαλτσούλα σκέτη κόλαση!!!
Αν δεν θέλετε πολύ έντονη τη γεύση του σκόρδου, μην το βάλετε στο φαγητό,
απλά τρίψτε καλά τη γάστρα εσωτερικά με μια σκελίδα και πετάξτε το!