Σήμερα ο μπαμπάκας μας έφερε στο σπίτι το πρώτο μας καρπουζάκι για φέτος!!
Η κοράκλα μας το περίμενε πώς και πώς!Είναι βλέπεις το αγαπημένο της!
Πόσο συνυφασμένο είναι αυτό το φρούτο με το καλοκαιράκι….
Τί δροσερό φρουτάκι!
Το αγαπημένο φρούτο της οικογένειας!
Ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι το καρπούζι δεν έχει θρεπτικές ουσίες ή βιταμίνες.Επικρατεί η άποψη ότι το είναι σκέτο νερό και ζάχαρη.
Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;
Η απάντηση είναι όχι!
Αντιθέτως.Η χημική του ανάλυση έχει δείξει ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, θειαμίνη, B6, C, λυκοπένιο, κάλιο και φυτικές ίνες .Μία μερίδα περιέχει μόνο 80-90 θερμίδες & προσφέρει στον οργανισμό μας άφθονο νεράκι που το χρειάζεται.
Πολύ σημαντικές είναι οι βιταμίνες Α & C.
Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την υγεία των ματιών, για τη νυκτερινή όραση και παράλληλα ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού μας που καταπολεμούν τις μολύνσεις.
Η βιταμίνη C βοηθά το αμυντικό σύστημα μας για την καταπολέμηση των μολύνσεων. Επίσης προστατεύει από φυσικές οξειδωτικές ουσίες που επιταχύνουν τη γήρανση και ευνοούν τον καρκίνο. Το καρπούζι είναι πλούσιο σε κάλιο που συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδίας και της πίεσης.
Πλούσιο σε φυτικές ίνες που βοηθούν τις κινήσεις του εντέρου, καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Το καρπούζι λοιπόν είναι μια πηγή ωφέλιμη & πολύτιμη για τον οργανισμό μας,αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο,καθώς έχει αρκετή φυσική ζάχαρη και έτσι η υπερκατανάλωσή του μπορεί να είναι επιβαρυντική για το βάρος μας.
Όσες κάνετε δίαιτα λοιπόν…μπορείτε να φάτε αλλά με μέτρο… 🙂
Καλό καλοκαίρι!