Σήμερα σας έχω το πιάτο που φτιάχνω πολύ συχνά όταν δεν έχω κανονίσει να μαγειρέψω και η ώρα να φάμε κοντοζυγώνει… Eίναι πεντανόστιμο και οι άντρες μου πετάνε την σκούφια τους όποτε το φτιάχνω.
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο ψιλοκομμένο σέλερι
Αλάτι – Πιπέρι
2 πατάτες κομμένες σε μπουκιές με την φλούδα
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε μπουκιές με την φλούδα (μπορει να αντικατασταθεί με καρότο)
1-2 λουκάνικα φρέσκα, αφαιρουμε το εντεράκι και ψιλοκόβουμε σε μπουκιές την ψύχα.
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό φρέσκο θυμάρι
Λίγο μπουκοβο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε μπουκιές
Για τα ποσέ αυγά
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Διαδικασία
Βάζουμε μια φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουεμ το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και αλατοπίπερο. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε τις πατάτες, την γλυκοπατάτα, τα λουκάνικα, το σκόρδο, το θυμάρι, το μπουκοβο και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά. Δεν προσθέτουμε νερό. Κλείνουμε το καπάκι, περιμένουμε 3-5 λεπτά να αρπάξουν λίγο αυτά που ακουμπάνε στον πάτο και ανακατεύουμε. Ξανακλείνουμε καπάκι. Επαναλμβάνουμε αυτη την διαδικασία για 3- 4 φορές (15 – 20 λεπτά περίπου) και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και περιμένουμε γι άλλα 5 -7 λεπτά να μαγειρευτούν και τα κολοκυθάκια αλλα να μη λιώσουν.
Για τα ποσέ αυγά.
Σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε νερό και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπα ξύδι. Χαμηλώνουμε την φωτιά ωστε να έχουμε ένα σιγανό βράσιμο να μην κοχλάζει με δύναμη το νερό. Σπάμε το αυγουλάκι σε ενα μπολάκι και το ρίχνουμε μέσα στο νερό. Βράζουμε για 3 λεπτά (μην τρομάξετε απο τις ίνες του αυγού μέσα στο νερό θα δείτε ότι όταν το βγάλετε θα είναι ένα τέλειο ποσέ αυγό) για 3 λεπτά και το βγάζουμε με προσοχή χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα αυγά.
Σερβίρουμε τα λαχανικά με το λουκάνικο και απο πάνω το ποσέ αυγό.