![](https://4.bp.blogspot.com/-yJ0IaI6qUsE/UE8v4s1QR0I/AAAAAAAAHv0/B4GHCXesxog/s320/schoollunch.jpg)
Μέχρι τώρα όλες λίγο πολύ οι μανούλες είχαμε βρεί του ρυθμούς μας με το φαγητό των παιδιών μας. Λίγο εμείς,λίγο οι γιαγιάδες που βάζουν πάντα το χεράκι τους…όλα είχαν πάρει τη σειρά τους!Αυτή η ρουτίνα όμως πρέπει τώρα να αλλάξει γιατί πολύ απλά ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΞΑΝ και το παιδάκι σας πέρασε κιόλας το κατώφλι του νηπιαγωγείου!
Πότε μεγάλωσαν τόσο; Πώς περνάει τόσο γρήγορα ο καιρός; Σίγουρα θα αναρωτιέστε…
Αφήστε τα όμως αυτά και ανασκουμπωθείτε!
Είναι ώρα για να σκεφτείτε τι θα ετοιμάζετε καθημερινά στο παιδάκι σας για να παίρνει μαζί του στο σχολείο & να προετοιμαστείτε εγκαίρως….
ΔεκατιανόΊδέες που έχω σκεφτέι:Σπιτικό κέικ,τοστάκι,τσουρέκι,σάντουιτς με στρογγυλό ψωμάκι,αυγό βραστό,κουλούρι Θεσσαλονίκης με τυράκι,μπανάνα,μήλο,αχλάδι(και γενικότερα φρούτα εποχής) & χυμό.
Μεσημεριανό:
Η κόρη μου για παράδειγμα είναι παιδί που δεν τρελένεται για κρέας (πλην των μπιφτεκίων) άρα οι επιλογές μου θα είναι κάτι ανάμεσα σε ζυμαρικό (που τα λατρεύει),λαδερό ή σούπα!
Μερικές ιδέες είναι:
-Γεμιστά
-Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα ή κιμά (το αγαπημένο της).
-Φακές
-Φασολάκια με πατατούλες
-Σουφλέ μακαρονιών
-Μπιφτέκια ή κεφτεδάκια με ρύζι ή πατατούλες
-Παστίτσιο
-Γιουβαρλάκια
-Σπανακόπιτα η τυρόπιτα
Και φυσικά μην ξεχνάτε ποτέ τη σαλάτα!
Θα μπορούσατε να βάλετε σε ένα ταπεράκι:
σαλάτα αγγούρι-ντομάτα
σαλάτα λάχανο-καρότο πάντα προσθέτωντας λαδάκι και ελάχιστο αλατάκι!(το αλάτι πανιάζει τη σαλάτα και στο σχολειο η σαλάτα διατηρείται αρκετή ώρα στο ψυγείο άρα μην βάλετε καθόλου ή έστω βαλτε ελάχιστο)και επίσης σε λίγο αλουμινόχαρτο βάλτε μές την τσαντούλα του μια φέτα ψωμάκι! Απογευματινό
-Γιαούρτι ή
-Μπισκότα(κατα προτίμηση αποφύγετε τη σοκολάτα)<Κρακεράκια-Φρούτο -Χυμό (αν για παράδειγμα δεν τον πιεί στο πρωινό του μπορεί να τον πιεί το απόγευμα) Επίσης καλό είναι να προσπαθήστε να βάζετε κάθε τόσο μια ποικιλία φαγητών! Mην επαναπαυτείτε μόνο σε αυτά που του αρέσουν αλλά δώστε του και άλλες γέυσεις. Αν δεν φάει μια μέρα δεν χάλασε ο κόσμος..Αν όμως τελικά δοκιμάσει τη νέα σας "πρόταση"στο φαγητό,τότε σίγουρα θα είναι κέρδος. Όλες οι παραπάνω είναι μερικές ιδέες που σκέφτηκα με βάση πάντα το δικό μου παιδί αλλά πιστεύω πως ταιριάζουν στα περισσότερα παιδιά αφού η κόρη μου δεν έχει σημαντικές ιδιαιτερότητες στο φαγητό. Τρώει τα περισσότερα φαγητά και όλα απο λίγο!
Δώστε προσοχή:
–Στις ποσότητες.Μην βάζετε μεγάλη ποσότητα φαγητού το πιθανότερο είναι το παιδί να μην το φάει όλο.
-Αγοράστε το ειδικό μεταλλικό σκέυος που κλέινει αεροστεγώς ώστε το φαγητό να μην χύνεται
(*Ανακάλυψα ενα site που πουλάει ακριβώς αυτό το σκέυος δείτε εδώ )
–Γράψτε επάνω στο σκέυος το όνομα του παιδιού σας (με ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή μανό για τα νύχια) σε 2 σημεία!Στο καπάκι αλλά και στο πλάι του σκέυους ώστε αν λείψει το καπάκι ή κάποιος το ανοίξει και το μπερδέψει ,να μπορούν οι δασκάλες να καταλάβουν σε ποιο παιδάκι ανήκει το φαγητό!
–Μην πάρετε έξτρα τσάντα για το φαγητό.Επιλέξτε εξαρχής μια τσάντα που να χωράει μέσα το φαγητάκι του αλλά και ότι αλλό παίρνει μαζί του στο σχολείο (μια πετσέτα χεριών πχ μας ζήτησαν εμάς και ένα μπουκαλάκι/παγουράκι νερό)
-Μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα στην τσάντα μια πλαστική σακούλα ώστε μετά το γεύμα τους,η δασκάλα να μπορεί να βάλει τα δοχεία του φαγητού σε αυτή και έτσι να απο φύγετε το λέρωμα της τσάντας!
Εύχομαι οι ιδέες μου να σας φανού χρήσιμες.
Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια.
& φυσικά και στο δικό μου αγγελούδι την Κωνσταντίνα μου!!
Όλγα Τσουπρά-Modernmoms.gr