Υλικά (για 25άρι ταψάκι για τάρτες ή 8 μεγάλες τάρτες)
Ζύμη 125 γρ. βούτυρο κρύο
90 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
250 γρ. αλεύρι
Πρέζα αλάτι
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε τη ζύμη για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι ή τις ατομικές φορμίτσες μας.
Στρώνουμε τη ζύμη μας στις φορμίτσες και τρυπάμε με ένα πηρούνι.
Βάζουμε ένα κομματάκι λαδόχαρτο και γεμίζουμε με φασόλια(μέχρι επάνω)
Ψήνουμε στους 160 C για 25 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά βγάζουμε το λαδόχαρτο
με τα φασόλια και αφήνουμε να ροδίσει λίγο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Γέμιση 500 γρ. κόκκινες μάντολες(καραμελωμένα αμύγδαλα)
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Αλέθουμε στο multi τις μάντολες. Τις ρίχνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι.
Ζεσταίνουμε το μίγμα, ανακατεύοντας ΣΥΝΕΧΩΣ γιατί κολλάει, μέχρι να φτάσει στην πυκνότητα της μαρμελάδας.
Αν έχετε θερμόμετρο πρέπει να φτάσει στους 106C.
Μόλις χλιαρέψει λίγο το μίγμα το απλώνουμε στις τάρτες μας.Μην το αφήσετε να κρυώσει πολύ, θα πήξει μέσα στο κατσαρολάκι και δεν θα στρώνει καλά.
Αφήνουμε τις γεμισμένες τάρτες να κρυώσουν.
Διακοσμούμε με αστεράκια ζαχαρόπαστας ή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ένα stencil από χαρτονάκι σε ότι Χριστουγεννιάτικο σχέδιο θέλουμε.
Εγώ έφτιαξα δεντράκι!
Είναι από τις πιο εύκολες τάρτες που θα φτιάξετε ποτέ! Εχουν εντυπωσιακό χρώμα από τις μάντολες και πλούσια γεύση αμυγδάλου.
Η αρχική συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Εγώ σας την έφτιαξα ατομική και Χριστουγεννιάτικη!
Tip : Μπορείτε να πειραματιστείτε στην ποσότητα της κρέμας γάλακτος για την γέμιση
και να φτιάξετε μια λίγο πιο αραιή κρέμα, γιατί η συγκεκριμένη γίνεται αρκετά σφιχτή.
Ελένη Κατσαράκη-Μπράμου
Βρείτε την Ελένη στην σελίδα της Lena’s cakes στο facebook!