Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Που να πάτε με τα παιδιά σας την περίοδο των εορτών!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι γιορτινές εκδηλώσεις όλο και πληθαίνουν! Είναι ευκαιρία, τώρα που κλείνουν τα σχολεία και τα παιδιά θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να τον αξιοποιήσετε όσο πιο δημιουργικά και ευχάριστα γίνεται!
Ψηφιακή παράσταση «Το Άστρο των Χριστουγέννων» στο Ίδρυμα Ευγενίδου με ελεύθερη είσοδο!

Κοιτάζοντας πίσω στους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του Χριστού στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, δεν είναι δυνατόν παρά να αισθανόμαστε έναν απέραντο θαυμασμό για τη βαθιά και ριζική επίδραση που είχε η γέννηση Του στον κόσμο μας. Η γέννηση αυτή έγινε γνωστή στους ταπεινούς βοσκούς από «πλήθος στρατιάς ουρανίου» και στο λαό του Ισραήλ από την άφιξη των Σοφών Μάγων της Ανατολής. Με οδηγό τους το φως «αστέρος ον είδον εν τη Ανατολή», διέσχισαν έρημους και όρη για να έρθουν να προσκυνήσουν «το άγνωστο αυτό παιδίον». Τι ήταν όμως εκείνο το φως που οδήγησε τους Μάγους μακριά από τη χώρα τους; Τι είδους άστρο τους οδήγησε στο μέρος όπου ήταν σπαργανωμένο το Βρέφος της Βηθλεέμ; Τι ήταν άραγε το μυστηριώδες και υπέροχο αυτό άστρο, του οποίου το ακτινοβόλο φως φωτίζει και εμπνέει τους ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια;
Αν θέλετε να ζήσετε οικογενειακώς τη μαγεία των Χριστουγέννων και να ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο, νομίζω πως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνετε!
Δείτε το trailer:

Παραγωγή: Ίδρυμα Ευγενίδου, 2007 (Σενάριο-Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Σιμόπουλος, Μουσική: Μπάμπης Μπλαζουδάκης, Sound Design: Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, Animation: Γιάννης Βαμβακάς, Αφηγητές: Χρήστος Σιμαρδάνης & Κώστας Σεραφειμίδης, Κείμενο & Οδηγός Παράστασης: Διονύσης Σιμόπουλος)
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ
Διεύθυνση: Λ. Συγγρού 387, Π.Φάληρο
Τηλ. 210 9469600
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Το χριστουγεννιάτικο εργαστήρι από το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας με τον ευφάνταστο τίτλο «Καλικατζαρόσουπα»!

Οι καλικάτζαροι υπάρχει περίπτωση να μαγειρεύουν κάτι καλό; Δύσκολο, σκανταλιά μαγειρεύουν και πολύ μεγάλη μάλιστα!! Αρπάζουν λέει… επιθυμίες!! Άκου πράγματα! Και χωρίς επιθυμίες άραγε τι γίνεται; Ένα δημιουργικό εργαστήρι που βοηθάει τα παιδιά μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούν το συναίσθημα της επιθυμίας.

Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά σας να κάνουν κάτι διαφορετικό! Το Μουσείο Συναισθημάτων είναι το κατάλληλο μέρος γι’αυτό αφού πάντα μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τις ιδέες και την πρωτοτυπία του!
Τόπος: Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου
Ημερομηνίες: Δεκέμβριος 27, 28, 29, 30 και Ιανουάριος 2, 3, 4, 5,
Ηλικίες: 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

Δωρεάν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στη Μουσική Σκηνή της Αθηναϊδας στα πλαίσια του Μeet Market, που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

 Το Meet Market είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία, μια κοινότητα σχεδιαστών, κατασκευαστών, παραγωγών, συλλεκτών και ανεξάρτητων μικρο-επιχειρήσεων που συνεχώς διευρύνεται. Διοργανώνουν μια σύγχρονη μετακινούμενη αγορά μια φορά το μήνα όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να εκθέσουν και να πούλησουν τα προϊοντα τους.

Στα πλαίσια λοιπόν του εορταστικού Meet Market, ένα μαγικό διήμερο «Meet the kids» περιμένει τα παιδιά! Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22/12 στη 13:00 τα παιδιά θα κατασκευάσουν μαζί με την ομάδα Playroom αυτοσχέδιες σημαίες με τα χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών όλου του κόσμου που περιμένουν τον Άγιο Βασίλη! Στις 15:00 θα κάτσουν αναπαυτικά στις μωβ καρέκλες και θα απολαύσουν την ξεχωριστή θεατρική παράσταση «Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας» από την ομάδα Φρέον (που σε προηγούμενη στήλη, αν θυμάστε, σας την είχα παρουσιάσει και είχα πάρει και συνέντευξη από τους συντελεστές). Τα παιδιά θα γελάσουν και θα τραγουδήσουν με την ψυχή τους ενώ θα παρακολουθούν τις περιπέτειες της μικρής Ευγενίας! Στις 17:00 η ομάδα Πυγολαμπίδες ξεσαλώνει μαζί με τα παιδιά, μεταμορφώνονται σε καλικάντζαρους και τραγουδούν τα κάλαντα! Μετά από όλα αυτά, η μέρα κλείνει ιδανικά με παραμύθια! Η Ηλέκτρα Νέγκα από τις 19:00 και ύστερα θα αφηγηθεί παραμύθια της προφορικής παράδοσης με τον δικό της μοναδικό μαγικό τρόπο! Και πολύ σημαντικό, όλα αυτά εντελώς δωρεάν!
Πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε! Θα διασκεδάσουν κι αυτά αλλά θα διασκεδάσετε κι εσείς αφού μπορείτε να βρείτε δώρα για τους αγαπημένους σας για όλα τα γούστα, να ακούσετε φανταστική μουσική και να μπείτε για τα καλά στο κλίμα της γιορτής!
Τόπος: Πολυχώρος Αθηναϊς
Διεύθυνση: Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
Τηλ:2103480000
Ημερομηνία: 21 & 22/12

Σειρά έχουν τα χριστουγεννιάτικα άκρως δημιουργικά εργαστήρια ζωγραφικής του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά!

Τα παιδιά θα περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τις γιορτές παρέα με τα έργα σπουδαίων καλλιτεχνών και θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές ζωγραφικής!
Εικαστικά εργαστήρια: 10.30 – 12.30
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Α΄& Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013
«Στολίζω χριστουγεννιάτικα το δωμάτιο που ζωγράφισε ο Henri Matisse»
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013
«Λέω τα κάλαντα μαζί με τα παιδιά στη ζωγραφιά του Νικηφόρου Λύτρα»
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014
«Σπάσε το ρόδι και κάνε μια ευχή, όπως στα έργα του Παναγιώτη Τέτση»
Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014
«Ένα μομπίλ γεμάτο ευχές σαν τις κατασκευές του Alexander Calder»
Εικαστικά εργαστήρια: 10.30 – 12.30
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Γ΄- ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
«Στολίζω χριστουγεννιάτικα το δωμάτιο που ζωγράφισε ο Henri Matisse»
Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014
«Λέω τα κάλαντα μαζί με τα παιδιά στη ζωγραφιά του Νικηφόρου Λύτρα»
Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014
«Σπάσε το ρόδι και κάνε μια ευχή, όπως στα έργα του Παναγιώτη Τέτση»
Εικαστικά εργαστήρια: 13.00 – 14.00
ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ 2,5 – 4 ΕΤΩΝ
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
«Ζωγραφίζω το εορταστικό σουπλά για το πρωτοχρονιάτικο πρωινό μου»
Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014
«Φτιάχνω το δικό μου γούρι για το 2014»
Χώρος: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Διεύθυνση: Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα
Ωράρια λειτουργίας Γραμματείας: Τρίτη-Παρασκευή 10.00-14.00
Κρατήσεις στα τηλ: 210 3312 621, 210 3312 750
Κόστος: 8 € / τα αδέλφια έκπτωση 10% / Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείo

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των εκδόσεων Μεταίχμιο με ελεύθερη είσοδο και αφορμή δύο πολύ αγαπημένα βιβλία των παιδιών, «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» και «Τα Χριστούγεννα του Κλουζ»!

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013, 6:30 μ.μ.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους «Τα Χριστούγεννα του Κλουζ». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μαζί με τον ντετέκτιβ Κλουζ και τον εμψυχωτή Γιώργο Λυμπέρη να γίνουν για λίγο κι αυτά ντετέκτιβ και να εξιχνιάσουν την πιο μυστηριώδη υπόθεση των Χριστουγέννων!

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Διεύθυνση: Ιπποκράτους 118, Αθήνα

Τα παραμυθένια χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής τέχνης για παιδιά όλων των ηλικιών!

 Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ξέρει πάντα να κάνει τη διαφορά! Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών αλλά και τα ενδιαφέροντα τους μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά εργαστήρια, όλα πάντως το ίδιο πρωτότυπα και γιορτινά! Σε κάποια από αυτά, σας δίνεται η δυνατότητα να παίξετε κι εσείς μαζί τους! Άλλωστε όλοι έχουμε ανάγκη από μαγεία, μικροί και μεγάλοι!

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι (για γονείς και παιδιά 2-3,5 ετών)

Ταξιδεύουμε στον παγωμένο Βορρά και όπου κι αν κοιτάξεις γύρω γύρω όλα είναι άσπρα!
Κι όμως αν κοιτάξεις λίγο πιο προσεκτικά θα δεις δύο κόκκινες μυτούλες, κάτω από τα πατώματα των σπιτιών!
Είναι τα ξωτικά των Χριστουγέννων…και σαν όλα τα ξωτικά αν δεν τους δώσεις γλυκά και λιχουδιές, κάνουν χίλιες δυο σκανδαλιές!
Δεν θα σας τα πω όμως όλα τώρα!
Θα τα πούμε στο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μας.
Εκεί, θα βουτήξουμε τα χέρια μας σε ζάχαρη χοντρή και ζάχαρη ψιλή, ψιλή σαν τις νιφάδες του χιονιού και θα μοσχοβολήσει ο τόπος, αρώματα λουλουδιών και βανίλια και στο τέλος, θα φτιάξουμε κάτασπρα γλυκάκια με τα δυο μας τα χεράκια.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί αυτά τα σκανδαλιάρικα Χριστούγεννα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κυριακή 22/12, ώρα: 11.30 – 13.00
Συμμετοχή: €15 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €12 το καθένα)την Αντωνία Βέλλιου & την Δέσποινα Σακελλαρίου
πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Ο γύρος του κόσμου σε 8 μήνες, 4-5 χρονών
«Χριστούγεννα στη Λαπωνία»
Ο γύρος του κόσμου συνεχίζεται στο Μουσείο και για τις μέρες των Χριστουγέννων θα κάνουμε μια στάση στη μακρινή Λαπωνία.
Εκεί, στο μακρινό Βορρά, το χιόνι καλύπτει τα πάντα ολόγυρα σαν μια απαλή λευκή κουβέρτα και ο ουρανός γίνεται ένας πίνακας ζωγραφικής με υπέροχα χρώματα από το Βόρειο Σέλας. Κοπάδια ολόκληρα από ταράνδους ζουν στην περιοχή και οι άνθρωποι ταξιδεύουν με έλκηθρα. Στο μακρινό αυτό τόπο, στο βουνό Korvatunturi, λένε πως ζει ο Joulupukki, ο δικός τους Αϊ-Βασίλης μαζί με τους βοηθούς του, τα παιχνιδιάρικα ξωτικά.

Ελάτε να περιπλανηθούμε μαζί στη χιονισμένη αυτή γωνιά της γης, να πλημμυρίσει το μυαλό μας με εικόνες και ήχους, να ακούσουμε ιστορίες και να κλείσουμε όλες μας τις εντυπώσεις μέσα στις μαγικές γυάλινες σφαίρες που θα φτιάξουμε μόνοι μας!

Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 11.00-12.30
Με την Δέσποινα Σακελλαρίου και την Αντωνία Βέλλιου
Συμμετοχή: €10 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €7 το καθένα)
Παρέχονται τα υλικά
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ. 210 7294220
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00.

Choco-story: The Chocolate Museum, Μπρυζ, Βέλγιο
Ιστορίες σοκολάτας (για παιδιά 4-5 ετών)

Σε μια παλιά ταβέρνα της Μπρυζ, στο Βέλγιο, στεγάζεται το Μουσείο Σοκολάτας, ένα μουσείο όπως το ονειρεύεται κάθε παιδί… γεμάτο σοκολάτες! Στο χριστουγεννιάτικο μας εργαστήρι, θα μπούμε σ” αυτόν τον μαγικό κόσμο και σοκολατένιες ιστορίες θα γλυκάνουν τα αυτιά μας.
Μ” ένα ταξίδι στο χρόνο θ” απολαύσουμε μαζί με τους Μάγιας ένα ποτήρι ζεστού κακάο, σα δώρο σταλμένο από τους θεούς, και θ” ανακαλύψουμε πώς έφτασαν αυτοί οι μαγικοί κόκκοι στην Ευρώπη και πώς δημιουργήθηκαν η σοκολάτα, οι πραλίνες, τα σοκολατάκια, η μαύρη και η λευκή σοκολάτα!
Και μετά απ” όλο αυτό το ταξίδι, που θα μας έχει ανοίξει σίγουρα η όρεξη, θα ζωγραφίσουμε με τι άλλο; Με σοκολάτα!
Βάλτε τις ποδιές και τα σκουφιά σας κι ετοιμαστείτε για ένα λαχταριστό σοκολατένιο ταξίδι!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κυριακή 29/12, 11.30 – 13.00
Με την Αντωνία Βέλλιου & την Δέσποινα Σακελλαρίου
Συμμετοχή: €10 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €7 το καθένα)
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

 Εργαστήριο Εικαστικής Έκφρασης, 5-10 χρονών

«Πανικός στο εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη!»

Τα Χριστούγεννα έφτασαν, αλλά στο Βόρειο Πόλο επικρατεί πανικός! Ο Αϊ-Βασίλης έχει εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ούτε ίχνος και οι βοηθοί του οι καλικάντζαροι τα έχουν χαμένα. Τι έχει συμβεί; Πώς θα βρεθεί ο αγαπημένος μας Αϊ-Βασίλης; Τι ρόλο έχει παίξει σ” αυτό ο καλικάντζαρος Μανδρακούκος και το μεγάλο βιβλίο της ζωής;
Έλα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, φτιάξε τη δική σου ιστορία και γίνε και ηθοποιός και σκηνοθέτης και σκηνογράφος! Δώσε τη δική σου λύση στο μυστήριο που καλύπτει φέτος το χωριό του Αϊ-Βασίλη και βοήθησε να σωθεί το πνεύμα των Χριστουγέννων, ώστε τα δώρα να είναι έτοιμα στην ώρα τους!
Ένα εργαστήριο βασισμένο στις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού και της εικαστικής δημιουργίας. Τα παιδιά μέσα από αυτοσχεδιασμούς θα χτίσουν την ιστορία, στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν και θα φτιάξουν μόνα τους τα σκηνικά και τα κοστούμια!

Μέσα από ομαδική εργασία και δημιουργικό αυτοσχεδιασμό θα αναπτύξουν τη φαντασία τους και θα εκφραστούν ελεύθερα με το σώμα και τις χειροτεχνίες τους!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, 11.00-13.00
Συμμετοχή: €12 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο €10 το καθένα, παρέχονται τα υλικά)
Με την εικαστικό-art therapist, Νιόβη Σταυροπούλου
Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ. 210 7294220
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00.

Φτιάχνω τέχνη με τα χέρια μου, 2-3,5 χρονών (για παιδιά και γονείς)
«Στολίδια που τρώγονται»

Χριστούγεννα στο Μουσείο με μπισκοτένιες γεύσεις, αρώματα και χρώματα! Ένα εργαστήριο με στολίδια χριστουγεννιάτικα, αλλιώτικα από τα άλλα…στολίδια, που τρώγονται! Γονείς και παιδιά, φορέστε τις ποδιές σας κι ελάτε να παίξουμε με αλεύρι και βούτυρο, με ζάχαρη και γλάσο, αλλά και χρώματα που μπορούμε να τα φάμε!
Στο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μας, μικροί και μεγάλοι, θα ανακατέψουμε τα υλικά μας, θα ζυμώσουμε, θα πλάσουμε, θα χρωματίσουμε και θα ψήσουμε «στολίδια» για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας! Μα προσοχή! Πριν τα στείλουμε στο φούρνο να τα ψήσει, πρέπει να τα μετρήσουμε καλά! Μπορεί να μη γυρίσουν όλα πίσω…μπορεί κάποια να ξεφύγουν! Και κάπως έτσι, θ’αρχίσει η χριστουγεννιάτικη ιστορία μας.
Μια φορά κι έναν καιρό κάποια Χριστούγεννα…

Υ.Γ: Γονείς και παιδιά φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, 11.00-12.30
Με την Δέσποινα Σακελλαρίου και την Αντωνία Βέλλιου
Συμμετοχή (γονιός και παιδί): €15 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο μαζί και
με τους δυο γονείς €12 το καθένα)
Απαραίτητη η παρουσία ενός γονέα για κάθε παιδί (παρέχονται τα υλικά)
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ. 210 7294220
Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00.

Χώρος: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Διεύθυνση: Νεοφύτου Δούκα 4

Πηγή

Σχολιάστε

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι – Ποιο είναι

Tην ανάκληση της παρτίδας 2013 (ημ/νια λήξης 11/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML (ΓΥΑΛ.ΦΙΑΛ), λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας. Η παρούσα...

Σέρρες: Έκρηξη σε λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου – Ένα παιδί νεκρό

Τραγωδία στις Σέρρες με ένα 11χρονο παιδί νεκρό μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου, το μεσημέρι της Δευτέρας (5/12). Μιλώντας...

Τα πιο λαχταριστά παραδοσιακά μελομακάρονα

Γλυκές μπουκιές με άρωμα Χριστουγέννων. Παραδοσιακή συνταγή για σούπερ μελωμένα μελομακάρονα με μπόλικο καρύδι και κανέλα. Ο χυμός πορτοκαλιού, το μέλι και το ελαιόλαδο αναμειγνύονται...

Γέννησε η Μαίρη Συνατσάκη. Να της ζήσει! – Tι αποκάλυψε ο μαιευτήρας της

Η Μαίρη Συνατσάκη γέννησε πριν από λίγες ώρες, καρπός του έρωτά της με τον Ίαν Στρατή. “Είναι ψύχραιμη και συγκινημένη και ήδη έχει αρχίσει να...

Φθινοπωρινά make up looks που θα αγαπήσετε αυτή τη σεζόν

Έτοιμες ή όχι, το φθινόπωρο είναι ήδη εδώ και ενώ μερικές από εμάς διστάζουν να αποχαιρετήσουν τις ηλιόλουστες μέρες και τις ζεστές νύχτες του...

Όρια και υπευθυνότητα στα παιδιά

Οι περισσότεροι γονείς εύχονται τα παιδιά τους να ήταν πιο υπεύθυνα. Ειδικά όταν ένα παιδί έχει δυσκολίες γλωσσικής έκφρασης ή ακοής, χρειάζεται επιπλέον βοήθεια...

Λαχταριστοί κολοκυθοκεφτέδες

Τα κολοκύθια είναι νόστιμα και λαχανικό της εποχής. Σήμερα θα φτιάξεις απίθανους κεφτέδες με αυτά που μπορείς να σερβίρεις ως ορεκτικό αλλά και κυρίως...

Ηράκλειο: 13χρονη θύμα βιασμού από τον πατριό της ενώ η μητέρα της γεννούσε το παιδί του…Φρίκη

Μια αδιανόητη καταγγελία έρχεται στο φως από το Ηράκλειο Κρήτης, η οποία προκαλεί οργεί και απελπισία. Ένα 13χρονο κορίτσι κατήγγειλε πως, την ώρα που...

Πανελλήνιες 2022: Αντίστροφη μέτρηση για τις εξετάσεις – Όλες οι αλλαγές

Όλες οι αλλαγές Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, τόσο των Γενικών, όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων, όπως κάθε χρόνο, είναι...

Εθισμός των εφήβων στα Social Media

«Βγάζουμε μια selfie;» Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτή την ερώτηση; Πόσες φορές έχετε δει παρέες νέων παιδιών να αποτυπώνουν τη στιγμή και την περίσταση...
Error decoding the Instagram API json